Peuter Ballet

Je bent nooit te jong om te beginnen met ballet! Daarom bied Balletschool Marut Jorquera een speciale les voor peuters van 2 tot 3 jaar aan! In deze speelse les leren de peuters te luisteren naar en te bewegen op klassieke muziek. Ze ontdekken door middel van grappige stretch oefeningen wat hun lichaam allemaal al wel niet kan en trainen dus al op jonge leeftijd rustig hun flexibiliteit en kracht

Verder leren ze de basis posities van ballet en vrolijke ballet passen aan die ze uitvoeren op mooie klassieke muziek zoals het Zwanenmeer ,De Notenkraker en leuke Disney liedjes !  Een feest voor kinderen om te beleven en voor ouders om te bekijken!

 • De les is bedoelt voor 2- 3 jarige.
 • Ouders mogen blijven kijken maar gelieve niet de studio te betreden. Er is zicht op de gehele studio via de hoge ramen in de hal en wachtruimtes
 • Gelieve balletkleding aan of iets waar ze zich goed in kunnen bewegen alsmede het dragen van balletschoentjes of sokjes
 • Geen sieraden om i.v.m. de veiligheid en de haren zoveel mogelijk uit het gezicht

Klassiek Ballet

Ballet is niet alleen heel erg mooi om naar te kijken, het is ook fantastisch om te leren en uit te voeren. Je kan er veel emotie in kwijt en door theatrale muziek en betoverende bewegingen de mooiste verhalen uitdrukken. Ballet is echter niet zo makkelijk als het eruit ziet, daar je sterk en lenig tegelijkertijd moet zijn, en veel balans moet hebben. Daarnaast is je uitstraling en je inlevingsgevoel ook erg belangrijk. Maar dit allemaal samen maakt het daarom des te leuker en uitdagender om te doen! Het is belangrijk op te merken dat klassiek balletlessen geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Zelfs als je geen balletachtergrond hebt, kun je beginnen met een beginnersklas en geleidelijk technische vaardigheden opbouwen. Een ervaren balletleraar zal de les aanpassen aan het niveau van de studenten en iedereen aanmoedigen om op zijn eigen tempo te groeien.  Kom het dus vooral zelf ervaren en leer de kunst en magie van Ballet!

Er zijn lessen voor alle leeftijden en niveaus!

Kledingvoorschriften

 • Balletkleding (kleur is niet belangrijk)
 • Panty of legging
 • Balletschoenen
 • Mocht u niet in het bezit zijn van balletkleding of schoenen, dan is kleding waar goed in bewogen kan worden en niet te los zit ook prima! Er kan dan ook op sokken of blote voeten worden gedanst.

Balletles voor Volwassenen

Klassiek ballet is een prachtige dansstijl die elegantie, techniek en expressie combineert. Hoewel het vaak wordt geassocieerd met kinderen en tieners, is klassiek ballet ook populair onder volwassenen. Het kan een verrijkende en plezierige activiteit zijn, ongeacht je leeftijd of ervaringsniveau.

Het is belangrijk op te merken dat klassiek ballet voor volwassenen toegankelijk is voor mensen van alle niveaus, inclusief beginners. Je hoeft geen jarenlange danservaring te hebben om te beginnen.

Het helpt bij het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, coördinatie, flexibiliteit, kracht en elegantie. Bovendien kan het een geweldige manier zijn om te genieten van muziek, expressie en artistieke beweging.

Kledingvoorschriften:

 • Balletkleding (kleur is niet belangrijk)
 • Panty of legging
 • Balletschoenen
 • Mocht u niet in het bezit zijn van balletkleding of schoenen, dan is kleding waar goed in bewogen kan worden en niet te los zit ook prima! Er kan dan ook op sokken of blote voeten worden gedanst.

 

Spitzen les

Spitzen is een geavanceerde techniek in het klassieke ballet waarbij dansers op de punten van speciale balletschoenen, genaamd spitzen of pointe shoes, dansen. Het vereist sterke voetspieren, evenwicht en technische beheersing. Samen met onze deskundig team kijken we ook goed naar de technische en fysieke vaardigheden voordat we de leerlingen op Spitzen laten staan. Dit is meestal vanaf een jaar of 12 of wanneer de voeten volledig volgroeid zijn.

Het is belangrijk op te merken dat spitzenwerk een gevorderde techniek is en meestal wordt beoefend door dansers met een sterke basis in het klassieke ballet. Beginners worden vaak aangemoedigd om eerst de nodige technische vaardigheden en spierkracht op te bouwen voordat ze beginnen met spitzenwerk.

We hebben een beginners en intermediate/gevorderde les alsmede een les voor volwassenen.

 • Les is alleen te betreden op aanvraag en na goedkeuring van onze balletdocenten
 • Spitzen kunnen op afspraak aangemeten worden hier in de school via ons spitzen expert of via Ready to dance in Arnhem
 • Het is verplicht naast de spitzenles een reguliere balletles te volgen

 

Modern Ballet

Modern ballet is een eigentijdse dansstijl die elementen van klassiek ballet combineert met andere moderne dansvormen. Het is een expressieve en vaak experimentele vorm van dans die vrijheid en individualiteit benadrukt. Het is belangrijk op te merken dat moderne balletlessen kunnen variëren afhankelijk van de stijl en de voorkeuren van de docent. Moderne balletdansers worden aangemoedigd om hun eigen expressie en individualiteit te ontwikkelen, en de lesomgeving is vaak inclusief en ondersteunend. Beginners zijn welkom in moderne balletlessen, maar het kan nuttig zijn om enige ervaring te hebben met dans of een sterke basis in andere dansstijlen.

Er is een Modern Ballet les voor kids vanaf 8 jaar en ook voor Teens vanaf 12 jaar.