Peuter Ballet

Je bent nooit te jong om te beginnen met ballet! Daarom bied Balletschool Marut Jorquera een speciale les voor peuters van 2 tot 3 jaar aan! In deze speelse les leren de peuters te luisteren naar en te bewegen op klassieke muziek. Ze ontdekken door middel van grappige stretch oefeningen wat hun lichaam allemaal al wel niet kan en trainen dus al op jonge leeftijd rustig hun flexibiliteit en kracht

Verder leren ze de basis posities van ballet en vrolijke ballet passen aan die ze uitvoeren op mooie klassieke muziek zoals het Zwanenmeer ,De Notenkraker en leuke Disney liedjes !  Een feest voor kinderen om te beleven en voor ouders om te bekijken!

 • De les is bedoelt voor 2- 3 jarige.
 • Ouders mogen blijven kijken maar gelieve niet de studio te betreden. Er is zicht op de gehele studio via de hoge ramen in de hal en wachtruimtes
 • Gelieve balletkleding aan of iets waar ze zich goed in kunnen bewegen alsmede het dragen van balletschoentjes of sokjes
 • Geen sieraden om i.v.m. de veiligheid en de haren zoveel mogelijk uit het gezicht

Ballet en spitzen

Ballet is niet alleen heel erg mooi om naar te kijken, het is ook fantastisch om te leren en uit te voeren. Je kan er veel emotie in kwijt en door theatrale muziek en betoverende bewegingen de mooiste verhalen uitdrukken. Heb je wel eens een uitvoering gezien van bijvoorbeeld Het Nationale Ballet? Vaak zijn de balletten die ze opvoeren sprookjes. Bekende balletten zijn: de Notenkraker, het Zwanenmeer, Doornroosje, Romeo en Julia enz. Ballet is echter niet zo makkelijk als het eruit ziet, daar je sterk en lenig tegelijkertijd moet zijn, en veel balans moet hebben. Daarnaast is je uitstraling en je inlevingsgevoel ook erg belangrijk. Maar dit allemaal samen maakt het daarom des te leuker en uitdagender om te doen! Het is daarom niet voor niets dat ze ballet de basis noemen van alle andere dansstijlen, want wie ballet goed beheerst zal makkelijker moderne dans, jazz en zelfs streetdance kunnen uitvoeren. Kom het dus vooral zelf ervaren en leer de kunst en magie van Ballet!

Er zijn lessen voor alle leeftijden en niveaus. Voor de allerjongste zijn er speciale peuterlessen en voor leerlingen vanaf 18 jaar zijn er lessen voor volwassenen. Ook bieden wij spitzenlessen aan vanaf 12 jaar.

Mocht u niet in het bezit zijn van balletkleding of schoenen, dan is kleding waar goed in bewogen kan worden en niet te los zit ook prima! Er kan dan ook op sokken of blote voeten worden gedanst.


Jazz Dance

Inmiddels is Jazz Dance weer helemaal terug van geweest en deze bruisende stijl is er nu voor alle dansers die wel aan een uitdaging toe zijn. Het karakter van de jazzdans is eclectisch(vermengde dansstijlen) dynamisch en lyrisch en is voor alle dansers die power, expressie en moed uitstralen of juist meer van willen ervaren.

De lessen bevatten een combinatie van Jazz/ Ballet techniek, (kracht en balans) Mattox methodes (Coordinatie training)  Isolatie van lichaamsdelen (lichaamsbewustzijn) en lyrische, dynamische  choreografiën en combinaties die op diverse muziek uit de pop/soul/jazz/wereldse cultuur worden uitgevoerd . 

In deze les wordt je aan de ene kant in een hoog tempo gestimuleerd snel en strak te leren dansen en aan de andere kant met gevoel en zegging kracht  de bewegingen uit te voeren dit met de drie begrippen Drags (Slepen van lichaamsdelen), Leans (Leunen in de beweging) en Sways ( Meevoeren van lichaamsflow op de muziek).

Door de opzwepende muziek, lyrische bewegingskwaliteit en dynamische combinaties is deze les een uitdaging voor elke danser die van techniek, ritme, en snelle coördinatie houdt!


Modern

Moderne dans is ontstaan toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen naast het klassiek ballet. Moderne dansers staan geaard met beide voeten op de grond, richten zich veel op vloerwerk en maken bewust en groots gebruik van de ruimte. In de moderne les dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel en zul je deze door diverse oefeningen en choreografiën leren te ontwikkelen. Verder leer je veel over improvisatie, inleving, vloerwerk technieken, dynamiek en muzikaliteit te integreren in beweging, de gehele ruimte te gebruiken en is ook interactie tussen de leerlingen een belangrijk onderdeel. 

Waacking

Waacking is een vorm van dans gecreëerd tijdens het disco- tijdperk van de jaren '70 en bestaat uit het bewegen van de armen naar de muziekslag, meestal in een beweging van de armen over en achter de schouder. Waacking bevat ook andere elementen zoals poseren en voetenwerk. Waacking legt een sterke nadruk op muzikaliteit en interpretatie van de muziek en zijn ritme. Het nam ook inspiratie stilistisch van filmsterren zoals Lauren Bacall, Marlene Dietrich, Bette Davis en James Dean.De typische muziek bij uitstek voor Waacking is Disco uit de jaren zeventig. Onze docente Sarada Sarita is in Nederland 1 van de grondleggers van de Waacking dans en deelt haar passie voor deze te gekke en unieke urban stijl ook graag met de BMJ leerlingen!

Kledingadvies:

 • (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden en liefst niet te los zit
 • Sneakers of Dance Heels

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed

Streetdance is ontstaan begin jaren tachtig in New York. Vooral in de achterstandswijken werd er veel op straat gedanst. Daar komt ook de naam vandaan. Deze dansers zijn vaak gekleed in "baggy clothes". Dit is ruim zittende kleding waarin men zich vrij kan bewegen. Streetdance is bouncen op de beat. en 'grooven' op de maat. Onze deskundige en uiterst stoere streetdance docenten leren je de fijnste
kneepjes, tricks, moves van de hiphopdans en dit alles op opzwepende stoere beat muziek!

Kledingvoorschriften:

 • Vrije keuze : (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden, liefst niet te strak
 • Sneakers/gympen- zonder zwarte zool en liefst niet buiten gedragen

Breakdance

In de jaren '80 is breakdance ontstaan door dans ‘battles' van straatbendes. Bij een "battle" gaan
twee groepen tegenover elkaar staan. Om de beurt gaat iemand in het midden dansen en proberen elkaar met spectaculaire movers te overtreffen. Breakdance is een vorm van dansen die hoort bij de hiphopcultuur en vraagt om veel energetische en acrobatische dansmoves. Breakdancers worden ook weleens B-boys/girls genoemd.Onze deskundige en uiterst stoere breakdance en streetdance docenten leren je de fijnste kneepjes, tricks, moves van de hiphopdans en dit alles op opzwepende stoere beat muziek! Dus kom langs en het zal je letterlijk je leven op z'n kop zetten!

Kledingvoorschriften:

 • Vrije keuze : (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden, liefst niet te strak
 • Sneakers/gympen- zonder zwarte zool en liefst niet buiten gedragen

Modern Jazz voor Volwassenen

In deze les worden de jazz- en moderne danstechnieken op een inspirerende en frisse manier aan de ervaren of intermediate (amateur)danser aangeleerd. Er wordt gewerkt aan bewegingsvrijheid, techniek en conditie met het oog de emotie en beleving van de danser te versterken. Bovendien wordt er ook aandacht besteed aan het creëren van simpele oplossingen voor de beperkingen van het lichaam, waardoor de leerlingen een nieuwe danstaal kunnen ontwikkelen. De beide technieken (modern en jazz) van deze dansstijlen zullen je een rijke kennis aan choreografie, improvisatie en techniek geven en het gevoel voor ritme en fysieke mogelijkheden vergroten.


Broadway Jazz/High Heel Class

In New York is Broadway de absolute top voor vele artiesten van de wereld en staan de beste artiesten elke avond weer te knallen in de grootste musicals. Een populaire dansles die in bijna alle openbare dansscholen te volgen is in New York zijn de Broadway Jazzlessen: een dansles die beroemde dansstukken, choreografieën en scènes uit legendarische musicals behandelt.

Je leert in deze bruisende, energetische les beroemde dansstukken aan uit legendarische musicals en zet hierbij je acteer/drama talent en zo ook diverse danstechnieken op scherp. Daarnaast leer je ook soepel lopen, poseren en bewegen op hoge hakken. Dus zet je beste ‘high heeled' beentje voor en ervaar deze geweldige les!

 • (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden en liefst niet te los zit
 • Dance Heels

Musical/Theater

In deze les komen twee krachtige disciplines, zang en dans, samen. Van de echte musical klassiekers tot de tofste popsongs,  in deze les worden alle songs behandeld die vragen om echte 'star quality'. De deelnemers leren hoe ze hun stem en ademhaling op de juiste manieren kunnen inzetten terwijl ze danscombinaties uitvoeren in de hoofdstijl jazz  De kinderen zullen zelf de hoofdrol spelen!  Denk hierbij bijvoorbeeld aan de musical ‘Annie’, ‘The Sound of Music’ en ‘Billy Elliot’. Door leuke toneeloefeningen leren de kinderen ook met tekst en het acteren om te gaan en door improvisatie en inleving een eigen verhaal uit te drukken met dans en drama.

Kledingvoorschriften:

 • Vrije keuze : (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden en liefst niet te los zit
 •  Dance heels zijn gewenst

Tapdance

In deze lessen worden de basis technieken en ritmes van tap uitvoerig behandeld. Hiermee wordt er naar gestreefd choreografieën te dansen die beroemd zijn geworden door legendes als Fred Astaire en The Nicholas Brothers. In vrijwel elke Amerikaanse en Engelse dansschool is Tap niet weg te denken en blijkt het één van de meest essentiële en populaire stijlen te zijn die tot de show- en musical dans behoren. Niet alleen wordt je gehoor en je ritmegevoel er enorm mee gestimuleerd, het is een ware sensatie om te zien en om uit te voeren! Muziek maken met je voeten!

Kledingvoorschriften:

 • (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden en liefst niet te los zit
 • Tapschoenen

Funky Jazz Dance for Adults & Beginners

 Deze leuke, leerzame en vooral gezellige les voor volwassenen is bedoeld om iedereen aan het dansen te krijgen. Je bent immers nooit te jong maar zeker ook nooit te oud . In deze les gaan we terug naar de de basis en worden enkele danstechnieken van jazz opeen zeer rustig tempo aangeleerd. We werken aan leuke funky jazz choreografieen die makkelijk uit te voeren zijn en waar je vooral heel blij van wordt en met iedereen kan dansen!
Niet alleen wordt je soepeler en sterker maar zal je algehele coördinatie, houding, evenwicht, gevoel voor ritme en uithoudingsvermogen verbeteren! Dus meld je snel aan voor een gratis proefles!

Minimale leeftijd:  18 jr - Niveau= Beginners


Yoga