Ballet en spitzen

Ballet is niet alleen heel erg mooi om naar te kijken, het is ook fantastisch om te leren en uit te voeren. Je kan er veel emotie in kwijt en door theatrale muziek en betoverende bewegingen de mooiste verhalen uitdrukken. Heb je wel eens een uitvoering gezien van bijvoorbeeld Het Nationale Ballet? Vaak zijn de balletten die ze opvoeren sprookjes. Bekende balletten zijn: de Notenkraker, het Zwanenmeer, Doornroosje, Romeo en Julia enz. Ballet is echter niet zo makkelijk als het eruit ziet, daar je sterk en lenig tegelijkertijd moet zijn, en veel balans moet hebben. Daarnaast is je uitstraling en je inlevingsgevoel ook erg belangrijk. Maar dit allemaal samen maakt het daarom des te leuker en uitdagender om te doen! Het is daarom niet voor niets dat ze ballet de basis noemen van alle andere dansstijlen, want wie ballet goed beheerst zal makkelijker moderne dans, jazz en zelfs streetdance kunnen uitvoeren. Kom het dus vooral zelf ervaren en leer de kunst en magie van Ballet!

Er zijn lessen voor alle leeftijden en niveaus. Voor de allerjongste zijn er speciale peuterlessen en voor leerlingen vanaf 18 jaar zijn er lessen voor volwassenen. Ook bieden wij spitzenlessen aan vanaf 12 jaar.

Mocht u niet in het bezit zijn van balletkleding of schoenen, dan is kleding waar goed in bewogen kan worden en niet te los zit ook prima! Er kan dan ook op sokken of blote voeten worden gedanst.


Jazz Dance

Inmiddels is Jazz Dance weer helemaal terug van geweest en deze bruisende stijl is er nu voor technische dansers die wel aan een uitdaging toe zijn. Jazzdance is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Ook wordt er gebruikgemaakt van elementen van de klassieke ballet-techniek met isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken. De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Het karakter van de jazzdans is dus eclectisch, wat wil zeggen dat het bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen mengt.

De lessen bevatten een combinatie van ballettechniek, Mattox methodes, Afrikaanse muzikale invloeden en ritmes en bevat een hint van de glamour die Broadway theater biedt. In deze les wordt je in een hoog tempo gestimuleerd snel, strak en smooth te leren dansen met de drie begrippen die deze stijl van jazz dance omvat: Drags (Slepen van lichaamsdelen), Leans (Leunen in de beweging) en Sways ( Meevoeren van lichaamsflow op de muziek). Door de opzwepende muziek, lyrische bewegingskwaliteit en dynamische combinaties is deze les een uitdaging voor elke danser die van techniek, ritme en snelle coördinatie houdt!Modern

Moderne dans is ontstaan toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen naast het klassiek ballet. Moderne dansers staan geaard met beide voeten op de grond, richten zich veel op vloerwerk en maken bewust en groots gebruik van de ruimte. In de moderne les dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel en zul je deze door diverse oefeningen en choreografiën leren te ontwikkelen. Verder leer je veel over improvisatie, inleving, vloerwerk technieken, dynamiek en muzikaliteit te integreren in beweging, de gehele ruimte te gebruiken en is ook interactie tussen de leerlingen een belangrijk onderdeel. 


Waacking

Waacking is een vorm van dans gecreëerd tijdens het disco- tijdperk van de jaren '70 en bestaat uit het bewegen van de armen naar de muziekslag, meestal in een beweging van de armen over en achter de schouder. Waacking bevat ook andere elementen zoals poseren en voetenwerk. Waacking legt een sterke nadruk op muzikaliteit en interpretatie van de muziek en zijn ritme. Het nam ook inspiratie stilistisch van filmsterren zoals Lauren Bacall, Marlene Dietrich, Bette Davis en James Dean.De typische muziek bij uitstek voor Waacking is Disco uit de jaren zeventig. Onze docente Sarada Sarita is in Nederland 1 van de grondleggers van de Waacking dans en deelt haar passie voor deze te gekke en unieke urban stijl ook graag met de BMJ leerlingen!

Kledingadvies:

 • (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden en liefst niet te los zit
 • Sneakers of Dance Heels

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed

Streetdance is ontstaan begin jaren tachtig in New York. Vooral in de achterstandswijken werd er veel op straat gedanst. Daar komt ook de naam vandaan. Deze dansers zijn vaak gekleed in "baggy clothes". Dit is ruim zittende kleding waarin men zich vrij kan bewegen. Streetdance is bouncen op de beat. en 'grooven' op de maat. Onze deskundige en uiterst stoere streetdance docenten leren je de fijnste
kneepjes, tricks, moves van de hiphopdans en dit alles op opzwepende stoere beat muziek!

Kledingvoorschriften:

 • Vrije keuze : (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden, liefst niet te strak
 • Sneakers/gympen- zonder zwarte zool en liefst niet buiten gedragen

Breakdance

In de jaren '80 is breakdance ontstaan door dans ‘battles' van straatbendes. Bij een "battle" gaan
twee groepen tegenover elkaar staan. Om de beurt gaat iemand in het midden dansen en proberen elkaar met spectaculaire movers te overtreffen. Breakdance is een vorm van dansen die hoort bij de hiphopcultuur en vraagt om veel energetische en acrobatische dansmoves. Breakdancers worden ook weleens B-boys/girls genoemd.Onze deskundige en uiterst stoere breakdance en streetdance docenten leren je de fijnste kneepjes, tricks, moves van de hiphopdans en dit alles op opzwepende stoere beat muziek! Dus kom langs en het zal je letterlijk je leven op z'n kop zetten!

Kledingvoorschriften:

 • Vrije keuze : (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden, liefst niet te strak
 • Sneakers/gympen- zonder zwarte zool en liefst niet buiten gedragen

Modern Jazz voor Volwassenen

In deze les worden de jazz- en moderne danstechnieken op een inspirerende en frisse manier aan de ervaren of intermediate (amateur)danser aangeleerd. Er wordt gewerkt aan bewegingsvrijheid, techniek en conditie met het oog de emotie en beleving van de danser te versterken. Bovendien wordt er ook aandacht besteed aan het creëren van simpele oplossingen voor de beperkingen van het lichaam, waardoor de leerlingen een nieuwe danstaal kunnen ontwikkelen. De beide technieken (modern en jazz) van deze dansstijlen zullen je een rijke kennis aan choreografie, improvisatie en techniek geven en het gevoel voor ritme en fysieke mogelijkheden vergroten.


Broadway Jazz/High Heel Class

In New York is Broadway de absolute top voor vele artiesten van de wereld en staan de beste artiesten elke avond weer te knallen in de grootste musicals. Een populaire dansles die in bijna alle openbare dansscholen te volgen is in New York zijn de Broadway Jazzlessen: een dansles die beroemde dansstukken, choreografieën en scènes uit legendarische musicals behandelt.

Je leert in deze bruisende, energetische les beroemde dansstukken aan uit legendarische musicals en zet hierbij je acteer/drama talent en zo ook diverse danstechnieken op scherp. Daarnaast leer je ook soepel lopen, poseren en bewegen op hoge hakken. Dus zet je beste ‘high heeled' beentje voor en ervaar deze geweldige les!

 • (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden en liefst niet te los zit
 • Dance Heels

Musical/Theater

 In deze les word de hoofdstijl jazz dance behandelt alsmede beroemde (dans)scènes uit bekende musical. De kinderen zullen zelf de hoofdrol spelen!  Denk hierbij bijvoorbeeld aan de musical ‘Annie’, ‘The Sound of Music’ en ‘Billy Elliot’. Door leuke toneeloefeningen leren de kinderen ook met tekst en het acteren om te gaan en door improvisatie en inleving een eigen verhaal uit te drukken met dans en drama.

Kledingvoorschriften:

 • Vrije keuze : (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden en liefst niet te los zit
 •  Dance heels zijn gewenst

Song & Dance

In deze les komen twee krachtige disciplines, zang en dans, samen. Van de echte musical klassiekers tot de tofste popsongs,  in deze les worden alle songs behandeld die vragen om echte 'star quality'. De deelnemers leren hoe ze hun stem en ademhaling op de juiste manieren kunnen inzetten terwijl ze danscombinaties uitvoeren. Dus heb je altijd al opgekeken naar de grootste popsterren of je altijd al af gevraagd hoe het voelt om musical artiest te zijn en ben je toe aan een nieuwe uitdaging waar je 'stage presence' wordt uitgedaagd, dan is deze les echt iets voor jou!

De les is bedoeld voor kinderen vanaf 8 t/m 13 jaar


Tapdance

In deze lessen worden de basis technieken en ritmes van tap uitvoerig behandeld. Hiermee wordt er naar gestreefd choreografieën te dansen die beroemd zijn geworden door legendes als Fred Astaire en The Nicholas Brothers. In vrijwel elke Amerikaanse en Engelse dansschool is Tap niet weg te denken en blijkt het één van de meest essentiële en populaire stijlen te zijn die tot de show- en musical dans behoren. Niet alleen wordt je gehoor en je ritmegevoel er enorm mee gestimuleerd, het is een ware sensatie om te zien en om uit te voeren!

Kledingvoorschriften:

 • (Dans)Kleding waar goed in bewogen kan worden en liefst niet te los zit
 • Tapschoenen

Basic Dance Technique (BDT)


 Deze leuke, leerzame en vooral gezellige les voor volwassenen is bedoeld om iedereen aan het dansen te krijgen. Je bent immers nooit te jong maar zeker ook nooit te oud . In deze les gaan we terug naar de de basis en worden de danstechnieken van dansstijlen als jazz, ballet en modern op een zeer rustig tempo aangeleerd, maar met veel enthousiasme en energie aangegaan!
Niet alleen wordt je soepeler en sterker maar zal je algehele coördinatie, houding, evenwicht, gevoel voor ritme en uithoudingsvermogen verbeteren! Dus meld je snel aan voor een gratis proefles!

Minimale leeftijd:  16 jr - Niveau= Beginners


Yoga

Heb jij het ook zo druk druk druk? Steeds jonger al hebben we het gevoel dat we elke dag aan het haasten zijn: agenda's vol huiswerk, lekker vaak naar hobby- of sportclubs… En dan wil je ook nog met klasgenootjes afspreken! In deze yogalessen voor kinderen, tweens en teens gaan we samen jouw rust vinden in al die drukte, maar leer je ook manieren om buiten de les zelf je rust te vinden. 

Elke les gaan we aan de slag met een thema, zoals "ademhaling" of "balans". De les begint met ademhalingsoefeningen of een korte concentratieoefening (wat ook wel meditatie wordt genoemd). Daarna doen we samen Groetjes aan de Zon, waarbij we lekker veel aan het bewegen zijn op de yogamat en goed op onze adem letten. Vervolgens doen we wat balansoefeningen en stretchen we in allerlei houdingen - hier word je sterk en lenig van. We eindigen de les met Groetjes aan de Maan, waarbij je alleen maar met je ogen dicht op de mat hoeft te liggen. Je loopt met een voldaan gevoel vol rust de les uit, als een batterij die weer is opgeladen.