BMJ NIEUWS

WELKOM BIJ HET NIEUWE DANSSEIZOEN 2019/2010

Vanaf donderdag 31 oktober nieuwe les: URBAN CONTEMPORARY  door Nina van der Zouwen

 We heetten  dansmaker, danser en dansdocent Nina van der Zouwen welkom in ons BMJ docenten team:

Na verschillende dans(voor)opleidingen te hebben gevolgd aan o.a. Codarts, Fontys en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, heeft Nina haar diploma weten te behalen als ondernemer in Urban dans hier in Utrecht, waardoor ze nu werkzaam is  in binnen- en buitenland, waaronder als choreograaf en dansdocente in o.a. Italië en Argentinië.

Door al deze verschillende omgevingen wist zij een concrete visie te vormen, welke zich in het tweede jaar van haar opleiding uitte tot een eigen bedrijf genaamd NEVA, een creatief platform waarmee ze de essentie van beweging en eigenheid viert en jonge makers stimuleert door producties en evenementen te organiseren en hebben ze recentelijk een eigen studio in Utrecht geopend.

In de Urban Contemporary lessen zal de focus  liggen op het onderzoeken en creëren vaneigen bewegingstaal, door middel van de tools en choreografieën die Nina geeft.

Urban Contemporary is een crossover tussen urban dance en moderne dans. Hierbij vinden technische dansaspecten hun verbinding met de rauwe aard van urban dans en ga je op zoek naar nieuwe bewegingsvormen om zo jouw eigen bewegingstaal te ontwikkelen. Aandachtspunten van de lessen zijn muzikaliteit, dynamiek, eigenheid en bewustwording.

De lessen zullen plaatsvinden vanaf donderdag 31 oktober:

*Urban Contemporary Juniors -8 t/m 11 jaar: 19:00-20:00

*Urban Contemporary Seniors 12+ : 20:30-21:30

MELD JE NU AAN VOOR EEN GRATIS PROEFLES!!

Zaterdag 12 oktober uitvoering van BMJ selectieles Junioren en de Muziekschool Baarn!

BMJ Leerling Caitlynn van der Meer te zien als hoofdrol in de familie musical 'Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Mini Heks'!

Apetrots zijn wij op onze BMJ leerling Caitlynn die vanaf oktober te zien zal als de hoofdrol in de familie musical 'Dolfje Weerwolfje en Foeksia de MiniHeks' geproduceerd door Rick Engelkes.

Ze deelt de rol nog met 3 andere meiden maar deze musical is meer dan de moeite waard om te bezoeken met het hele gezin!

Hoogst waarschijnlijk zal Caitlynn de hoofdrol spelen op zaterdag 5 oktober in Theater de Speeldoos! Dit kunnen we nog niet met alle zekerheid zeggen maar een bezoek is sowieso de moeite waard!

Voor meer info en een overzicht van alle speeldata zie https://rep.nu/productie/dolfje-weerwolfje-en-foeksia-de-miniheks/

Zie hier het item van RTV Baarn over Caitlynn van der Meer!

https://www.youtube.com/watch?v=vh3FWqibq-M

*Taples voor kids wordt opgesplitst

Door het verschil in niveau in de taples voor kids hebben we besloten deze les op te splitsen in twee niveaus:

*15.45- 16:45 - Tap Kids -beginners- vanaf 7 jaar

*17.00- 18.00- Tap Kids- intermediate- vanaf 9 jaar

De groep zal a.s dinsdag door Raquel worden ingedeeld en vanaf dinsdag 1 oktober officieel ingaan. Uiteraard kunt u zich nog altijd aanmelden voor een gratis proefles!

*Groepszangles op woensdag is gesloten voor aanmeldingen!

De zangles op woensdag van 19.00 tot 20.00 is vanaf heden een besloten les geworden voor de jeugd zanggroep 'Unikids'.

U kunt zich dus niet aanmelden voor deze les.

 Er is op zaterdag wel een nieuwe zang les opgezet namelijk 'Song & Dance ' waar de musical zangtechniek in combinatie met jazzdans wordt gegeven. Deze les is open voor iedereen vanaf 8 jaar.

Voor privé zangles kunt u contact opnemen met Marjoleine Leene. Zie voor contactgegevens onze website.

Onze excuses voor het eventuele ongemak .

*DVD DreamCATchers vanaf nu te koop!

 Door een kleine vertraging zal de DVD van de eindvoorstelling 'DreamCATchers' vanaf dinsdag 23 september te koop zijn in de balletschool.  De DVD kost €15 per stuk.  Voor twee DVD'S betaalt u slechts €25. De DVD kan alleen contant worden afgerekend.

* Optreden 'Carnaval der Dieren'- met BMJ Selectielessen Juniors en de leerlingen van de Muziekschool Baarn

Op zaterdag 12 oktober om 15.30 zal er in de Pauluskerk op de Brink een mooie voorstelling plaatsvinden met dansacts van onze Selectielessen Juniors At/m C en live muziek van de leerlingen van de Muziekschool Baarn.

Zij zullen dans en muziekstukken uitvoeren van het beroemde 'Carnaval der Dieren ' van componist Camille Saint-Saëns.

Entree is gratis en de voorstelling is geschikt voor alle leeftijden.

Wij en de leerlingen zullen u bezoek erg waarderen!

* Herinnering eventuele wijzigingen in het abonnement doorgeven 

Mocht u inmiddels al van pakket zijn gewijzigd of gewisselt dan kunt u dit doorgeven ,liefst voor de herfstvakantie, door een mail te sturen naar onze afdeling administratie: administratie@balletschoolmj.com.

Of u kunt hier op onze website het vernieuwde inschrijf formulier invullen!

In november volgt er overigens een informatie mail m.b.t een nieuw pakket en een verhoging van de prijs van het unlimited pakket.

 

 

 

Beste ouders en leerlingen,

Welkom bij het nieuwe dansseizoen 2019/2020 van Balletschool Marut Jorquera!Wij hopen dat u een fijne zomervakantie hebben genoten en wij zijn er weer klaar voor om alle leerlingen vanaf maandag 2 september te verwelkomen voor een bruisend nieuw dansseizoen!

BMJ Zomer activiteiten

Na wel 3 geweldige eindvoorstellingen, een prachtige 8e editie van onze Lyrical Summer Dance Intensive , een nieuwe Theater4daagse in het vooruitzicht en met wel 3 optredens gepland voor het aankomende Cultureel Festival hebben wij niet stilgezeten en heeft het enthousiasme van de leerlingen en deelnemers ons een uiterst dansante en fijne zomer gegeven met een mooi vooruitzicht op aankomende evenementen en op het nieuwe seizoen!

Zie hieronder wat links van onze zomerse evenementen:

Item ' DreamCATchers ' door RTV Baarn

https://www.youtube.com/watch?v=6r_CZpMP9FA

Item/presentatie LSDI 2019 door RTV Baarn

https://www.youtube.com/watch?v=MtsM9kZkhaM

 

Rooster wijzigingen en nieuwe lessen
Doordat er geen yogalessen van Karen Camper meer worden gegeven in de balletschool zijn er in de plaats nieuwe danslessen opgezet! Zo is er een Waacking les voor kids, jazzles gevorderd voor 16+,  Yoga voor kinderen en tieners, Song & Dance les en een Taples voor 13+ opgezet.De lessen zijn allemaal o.v.b. en zullen vanaf  de herfstvakantie bij minimaal 3 (vaste) deelnemers in het definitieve lesrooster worden opgenomen. U kunt zich voor deze lessen  per mail of via de website aanmelden, maar u mag ook altijd binnenlopen. Uiteraard geldt er altijd 1 gratis proefles!Ook zijn er enkele wijzigingen aangebracht in de tijden en dagen van sommige vaste lessen en binnen het docententeam zijn er wat wijzigingen.Op onze website kunt u alles rustig terug kijken.


Extra abonnement/pakket:

*Er zal een extra pakket in ons abonnementen systeem ingevoerd namelijk het Combi Abonnement . Deze zit tussen duo en family in. U ontvangt hier nog een aparte update over!
*De prijs van het unlimited pakket is hierdoor iets verhoogd maar met dit abonnement geniet u wel van kortingen voor onze Lyrical Summer Dance Intensive, workshops en kaartjes van onze eindvoorstelling!


*De moderne lessen gegeven door Vraja Sundari zullen voortaan via het abonnementen systeem vallen. De rittenkaarten voor deze lessen komen dus te vervallen.  Mocht u al een rittenkaart hebben gekocht voor het nieuwe seizoen dan kunt u deze nog gebruiken tot deze vol is en vanaf dan naar ons abonnementen systeem overstappen. Dit kunt u zelf doen d.m.v ons formulier in te vullen op de website of het abonnement te wijzigen of aan te passen door een mail te sturen naar administratie@balletschoolmj.com. Onze excuses voor het eventuele ongemak!

DVD 'DreamCATchers'

De DVD van de eindvoorstelling 'DreamCATcehrs' is vanaf maandag 9 september verkrijgbaar in de Balletschool!  De prachtige DVD werd door Yolanda van der Linden en Robert Smeekes van RTV Baarn vervaardigd en is van zeer hoge kwaliteit!
De DVD kost €15,- en is enkel contant af te rekenen in de school bij 1 van de desbetreffende docenten. Voor 2 DVD's betaalt u slechts €25!
 
Foto's 'DreamCATchers'
Tijdens de voorstelling zijn er prachtige foto's gemaakt door fotografe Margreet Breukelaar.
De foto's kunt u vanaf nu hier gratis worden gedownload. Vermeld wel bij gebruik op social media de naam van de fotografe en natuurlijk onze Balletschool!

 

Wat ontvangt u nog van ons via de mail:

*Informatie over het nieuwe lespakket en andere administratieve wijzigingen.

 

Wij hopen u voor nu voldoende geïnformeerd te hebben en nogmaals u kunt alle hierboven genoemde informatie, leuke nieuwtjes en ons uitgebreide agenda en rooster terug vinden op onze website www.balletschoolmj.com 

Wij zien er weer naar uit jullie allen weer te verwelkomen vanaf maandag 2 september in onze Balletschool!

Met hartelijke groet,

Team Balletschool Marut Jorquera

 

ps. Bezoek vooral het Cultureel Festival op zaterdag 6 september! BMJ zal daar meerdere optredens en workshops presenteren! Voor meer info zie www.cultureelfestival.nl

Beste ouders en leerlingen,

Wij willen alle leerlingen feliciteren met hun geweldige prestaties afgelopen weekend! Wat een spectaculaire afsluiting van het seizoen! Ook hebben de leerlingen zich achter het toneel heel goed gedragen en liep daardoor alles gesmeerd! Wat zijn wij ontzettend trots op iedereen en kijken nu al uit naar volgend jaar. Voor de duidelijkheid de school is vanaf heden gesloten en de lessen vangen pas weer vanaf maandag 2 september aan.!

Maar mocht u of uw kind het dansen teveel missen wees dan niet getreurd! In augustus organiseert BMJ een paar leuke dansante activiteiten!

Verder wensen wij iedereen een fantastische zomer toe en zien jullie graag allen weer tegemoet in het nieuwe seizoen van Balletschool Marut Jorquera

Mvg,

Team Balletschool Marut Jorquera

ps. Informatie over het rooster, over de DVD en foto's van de eindvoorstelling ontvangt u uiteraard gedurende de zomer!

 

 

* Lyrical Summer Dance Intensive 2019 (DIT JAAR WEL TWEE WEKEN LANG)

Tijdens de alweer 8e editie van onze LSDI zullen leerlingen tussen de 7 en 30 jaar van alle niveau's de kans krijgen twee weken lang intensieve lessen en workshops te krijgen in diverse dans en theater stijlen. Deze zullen gegeven wordendoor professionele docenten en choreografen uit binnen-en buitenland. Naast de lessen zal er een speciale dansfotoshoot en presentatie plaatsvinden!

Wanneer:

Week 1 : Zo 4 aug. t/m Vr 9 aug. 

Week 2 : Ma 12 aug. t/m Za 17 augustus | Zondag 18 augustus is presentatie dag!

Kosten:  1 week is €225,-| 2 weken is €400,- | Losse workshop is €30,-

BMJ leerlingen met een unlimited pakket ontvangen een korting van 20%

Waar: Balletschool Marut Jorquera 

Aanmelding: Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar balletschoolmj@gmail. Vermeld hierbij:

-Naam

-Leeftijd

-Voor welke week(en) je je aanmeld

Vervolgens kunt u €50,- reserveringskosten overmaken naar NL24RABO0398256209 TNV Balletschool Marut Jorquera  m.v.v  LSDI 2019

Uitgebreidere informatie volgt na aanmelding!

 

*Theater3daagse wordt Theater4daagse!

Doldwaze dagen vol dans, spel en zang met als doel binnen 4 dagen een volwaardige theatervoorstelling te produceren! De deelnemers in de leeftijd 8 t/m 16 jaar oud zullen o.b.v. docenten Rasarani Keilman(BMJ/Rani Art), Marc van Driel(Marmelijno9iu) en Gaby Kaihatu (Vocals by Bagy)  met een zelf geschreven verhaal getiteld 'De Wensput' in Theater de Speeldoos de sterren van de hemel spelen.

Wanneer: Ma 26 t/m Do 29 augustus

Kosten: €80,-

Waar: Theater de Speeldoos

Aanmelden: Je kan je aanmelden via speeldoosbaarn.nl/theater4daagse

 

DreamCATchers- Eindvoorstelling 2019 - Jill Koot als Lea

Update BMJ Eindvoorstelling 2019 + Startdatum Kaartverkoop!

Over 3 weken is het alweer zover en zullen alle leerlingen van de Balletschool het seizoen weer op traditionele wijze afsluiten met een spectaculaire eindvoorstelling in Theater de Speeldoos te Baarn! Deze zullen op zaterdag 29 en zondag 30 juni plaatsvinden.

Dit jaar zal de voorstelling weer gegoten worden in de vorm van een verhaal getiteld 'DreamCATchers':

Het verhaal  gaat over een dorp waar een groepje katten wonen die dromen kunnen vangen en daar theaterstukken van maken in een populair theater. Het dorp wordt echter door een tovenaar vervloekt tot een grootse helse stad waar mensen niet meer dromen of fantaseren maar alleen werken!

Na 8 kattenlevens (108 jaar) is het dorp een grote saaie stad en staat het theater er vervallen en onbezocht bij . Niemand droomt nog  en de mensen lijken net robots. De katten zijn radeloos, oud en moe en zien hun fantasieloze laatste en 9e bestaan somber in. Totdat er een wel heel bijzonder en dromerig meisje in de stad komt wonen....kan zij misschien de vloek verbreken , de mensen weer laten dromen en het theater weer nieuw leven geven?

Repetitie en Voorstellingsschema:

Generale Repetitie 

*Zaterdag 29 juni
*10:00-12:30 - Deel 1 van de voorstelling
*13:00-15:30  -Deel 2 van de vorostedlling

(De groepsindeling wordt duidelijker toegelicht in aankomende instructiebrief!)

Voorstellingen:

*Zaterdag 29 juni - 19:00- Allen
*Zondag matinee 30 juni -13:30  -Allen
*Zondag 30 juni -19:00 -Allen

 

U kunt voor 22 juni per mail doorgeven of u kind afwezig is bij 1 van de bovengenoemde data of andere zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Anders gaan wij er vanuit dat uw kind overal bij aanwezig is.

 

Kaartverkoop

*De Kaartverkoop start vanaf dinsdag 14 mei. U kunt elke dinsdag t/m vrijdag van 14:00-19:00 kaartjes aanschaffen in de balletschool.

*Kaartjes bedragen € 15,00 per persoon.

*Voor kinderen onder de 12 jaar tijdens de matinee voorstelling (zondag 30 juni) kost een kaartje € 12,50 per persoon. Bij andere voorstellingen betalen zij € 15,00.

*Op zondag 30 juni kunnen alle leerlingen die alleen de eerste helft van de voorstelling dansen, de tweede helft van de voorstelling bekijken. Dit geldt voor de volgende groepen:

*Alle Balletlessen voor 4 t/m 8 jr

*Breakdance niveau 1 en 2

*Selectieles Juniors A ,B en C

*Modern Juniors

 

Deze kaartjes hebben een gereduceerde prijs van € 10,00 . Er geldt maar 1 kaartje per leerling en is alleen geldig voor 1 van de voorstellingen op zondag. Geef dit vooral door bij het kopen van uw kaartjes in de balletschool.U krijgt dan een aangepast kaartje.

* U kunt u kaartjes nog tot 27 juni ophalen bij de Balletschool! Vergeet dit niet!!

 

*Zaterdagavond blijven alle leerlingen de gehele voorstelling achter het toneel!

 

Let op: Er mogen i.v.m de brandweervoorschriften die de Speeldoos hanteert, geen kinderen op schoot! Er moet dus voor elk persoon een kaartje worden gekocht.

*Kaartjes kunnen alleen via contante betaling in de balletschool afgerekend worden. Na betaling krijgt u de kaartjes gelijk in uw bezit.

*Reservering is niet mogelijk!

*Uitgebreide informatie over de voorstellingsweekend zullen jullie mid juni ontvangen!

We hopen jullie hiermee voorlopig voldoende geïnformeerd te hebben maar horen het graag als er nog vragen zijn!

Mvg,
Team Balletschool Marut Jorquera

BMJ Docente Marjoleine Leene presenteert 'An Evening with Peggy Lee'

Onze zangdocente Marjoleine Leene (Jolei Music Productions) maakt haar droom waar met de vorosteling 'An evening with Peggy Lee" . Met haar beste studenten presenteert zij de voorstelling dat een directe ode is aan jazzdiva, songwriter en filmactrice Peggy Lee (1920-2002). Choreografe en dansdocente Rasarani Keilman (Rani Art) verzorgt tevens choreografien met enkele studenten van de Selectieles Seniors en zingt zelf ook een liedje mee dus ...kom en geniet van een avond vol prachtige songs, dans en het verhaal van Peggy Lee.

Songs: leerlingen vocal coach Marjoleine Leene

Verhaal: Ineke Heijliger

Dans/choreografie: Rani Art, Eefke Meerwijk en Lika van de Vlas Akker

Musici: Roy Mock (keys), Hans de Groot (bas), Martijn Nesenberend (drums/percussie).

Datum en tijd: za 20 april 2019| 20:00 – 22:15 CEST

BMJ studente Dagmar van Dijk wint eerste prijs 'Solo Dans' tijdens Artistieke Interlyceale

Wij willen onze studente Dagmar van Dijk feliciteren met het behalen van de eerste plek in de onderdeel dans tijdens de Artistieke Interlyceale! De Artistieke interlyceale is een jaarlijkse wedstrijd op artistiek gebied tussen de leerlingen van Het Amsterdams Lyceum, Het Baarnsch Lyceum, het Kennemer Lyceum en het Lorentz Casimir Lyceum. Het thema dit jaar was (R)evolutie en Dagmar wist op zeer originele wijze verschillende dansstijlen te fuseren met spoken word en meeslepende muziek. Met haar expressie en prachtige dans technieken wist zij de harten te winnen van de juryleden ! Wij zijn erg trots op haar prestatie maar vooral op haar prachtige hart en haar dedicatie en liefde voor de dans! Dagmar danst al bijna 8 jaar bij Balletschool Marut Jorquera en volgt momenteel de lessen Ballet, Spitzen, Streetdance, Waacking, Modern en is opgenomen bij Rani Arts semi professionele Selectieles Seniors groep waar ze regelmatig optredens verzorgd in allerlei stijlen op diverse evenementen

'Q4: Quantified' door Sarada Sarita Keilman

Een krachtig dansvoorstelling over de menselijke neiging tot hokjes denken.

Danseres, performer en choreografe Sarada Sarita brengt op geheel eigen wijze haar politieke oproep tot menselijkheid, gelijkheid en bewustzijn samen met dans. Voor dit sluitstuk van haar onderzoeksprojecten bij ISH Dance Collective laat ze zich inspireren door de theorie van Carl Jung over ‘Quaternity’ – een geometrisch figuur dat een gevoel van eenheid uitstraalt. Met de dansstijl New Way Vogue duiken de dansers in Q4: Quantified in de psyche van de mens.

Vogue ontstond begin jaren ’80 als expressief middel tegen de onderdrukking van minderheidsgroepen in New York. Met hun moves en poses verruimen de dansers onze blik op de samenleving en doorbreken de tunnelvisie waar we door onze patronen in vast zijn komen te zitten. Q4: Quantified is een statement, een zoektocht naar een breder perspectief om de hokjes waarin we vast zijn komen te zitten te doorbreken en ontstijgen.

Concept & choreografie: Sarada Sarita i.s.m. de performers

Dans: Carlotta ‘Shiva’ Ippolito, Venla Miila Kaarina Keskinen, Xiomara Virdo van Eendenburg, Mattia ‘Nagato” Palumbo, Sarada Sarita Keilman

Hair hanging: Moa Holgersson

Vocalist: Otion, Guillermo Blinker

Muziek: Rik Ronner, Moa Holgersson, Otion & diverse Artiesten

Lichtontwerp: Mike den Ottolander

Kostuum: Rani Art

Q4: Quantified is powered by ISH Dance Collective en wordt mogelijk gemaakt via de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten.

 

Q4: Quantified is donderdag 7 februari om 20:15 te zien in Theater de Speeldoos! Bestel je kaarten nu door op dze link te klikken:

https://www.speeldoosbaarn.nl/genre-overzicht/theater/dans/item/q4-squaring-the-circles

BMJ presenteert  'BLUE BLOOD BATTLE"

B-Boys en B-girls uit ’t Gooi opgelet want Balletschool Marut Jorquera en Theater de Speeldoos presenteren jullie het nieuwe evenement 'Blue Blood Battle’ ,de Baarnse primeur van een echte All levels Breakdance Battle!  Dit is de de unieke kans om je skills ,die van je crew of dansschool te laten zien en te laten beoordelen door een vakkundige jury.
De jury bestaat uit de professionele breakdancers Robert Thomas Villedieu en Stash Ferdinands .
De muziek wordt live gemixt door DJ Don Dev en gehost door MC Darren
De winnaar ontvangt een mooie prijs en wordt gekroond tot King B-Boy of Queen B-Girl van het ‘Gooi!
 

Dus koop nu je toegangsbewijs voor 30 januari door op deze link te klikken https://speeldoosbaarn.nl/genre-overzicht/podium-xtra/item/blue-blood-battle

Om je aanmelding als deelnemer te voltooien stuur je een mail naar dit email adres met vermelding van :

  • Voor - en achternaam (deelnemer):
  • Leeftijd:
  • Naam van Dansschool of crew:
  • Aantal jaren van breakdanceles:
*Toeschouwers hoeven geen aanmeldingsmail te sturen
Wanneer: Zaterdag 2 februari
Tijd; 13:00-18:00 (inclusief pauze)
Waar ; Theater de Speeldoos- Kleine zaal
Leeftijd: 5 t/m 16 jaar
Niveau: Alle niveau's- Battles worden onderverdeeld in beginners en gevorderden

Nieuwe lessen!

MODERN FLOW LES
Dansend vanuit de kracht van het lichaam, werken we in deze les veel met adem en flow. Ontspannen, met een rustige focus. Gebaseerd op moderne danstechnieken (Graham, Limon) werken we met de zwaartekracht (niet tegen) en spelen we met spanning – ontspanning en balance-imbalance. Elke les bestaat uit een warming up, waarin we het lijf en de geest wakker schudden. Daarna zullen we rennen, vliegen, rollen en draaien. Maar ook onze plies en tendues trainen. De les wordt afgesloten met een choreografie die draait om de basisprincipes ruimte en energie. De nadruk ligt daarbij op effort: de aard van de beweging. Hoe dirigeer je de juiste (hoeveelheid) energie in de juiste richting? En hoe laat je energie stromen, zodat we kunnen genieten van de flow?

Docent: Justa ter Haar
Wanneer: Vrijdag avond 20:15 – 21:30
Kosten: €10 per les.
Aanmelden of vragen: mail@justaterhaar.nl

Extra Kerstavond met 'Dé Kerstshow' in Theater de Speeldoos

Zouden we niet het allerliefste een Kerstavond toevoegen aan de bestaande feestdagen? Maar dan zonder inkoopstress, cadeaucrisis en familieperikelen. Gewoon een avond genieten van een heerlijk kerstverhaal, meezingen met bekende kerstnummers en worden verrast door prachtige dans. Dat vonden Manon Blaauw en Kevin van den Berg en toen ze begonnen met hun kerstvoorstelling. Ze betrokken choreograaf Rasarani Keilman en zangeres Gaby Kaihatu en maakten 'Dé Kersthow'. Deze muziektheatervoorstelling is woensdag 19 december te zien in de kleine zaal van Theater de Speeldoos.

 

De kleine theaterzaal wordt omgetoverd in kerstsferen. "Het belooft een herkenbare avond te worden met een volledige experience, in de geur van houtvuur en walmende glühwein," vertelt Kevin enthousiast. Samen met Manon maakt hij deze voorstelling vanuit Stichting de CultuurContainer. 

Met dans van choreografe Rasarani Keilman en zang van Gaby Kaihatu en haar koor Popvoices van Muziekschool Baarn-Soestdijk zet het duo deze avond op de planken. "Het leuke is dat zowel Rasarani en Gaby goed zijn om anderen in hun kracht te zetten, maar zelf natuurlijk ook een flinke dosis talent hebben en dat ook laten zien en horen," vertelt Manon. "Vanaf het moment dat je binnenkomt wordt het een gezellige kerstvoorstelling, met een verhaallijn die wij spelen samen met actrice Tonnie van der Varst. Sacha Hoedemaker maakt het plaatje als pianist compleet, want alle herkenbare nummers zijn er natuurlijk om mee te zingen!" vult Kevin aan.

'Dé Kerstshow' is te bewonderen op woensdag 19 december om 20.30 uur in Theater de Speeldoos. Kaarten à € 11,00 zijn verkrijgbaar via het theater, aan de theaterkassa of www.de-kerstshow.nl.

BMJ leerlingen dansen 'De Notenkraker' in de Pauluskerk!

De leerlingen van Balletschool Marut Jorquera , Muziekschool Baarn, Stichting Theaterhuis Marc van Driel en Crescendo  slaan de handen ineen om het beroemde muziek-dans en theater spektakel 'De Notenkraker' te presenteren. Het verhaal over Clara en haar Notenkraker komt tot leven in het prachtige Pauluskerk in Baarn. Ideaal voor jong en oud en een perfecte gelegenheid om helemaal in de Kerst sfeer te komen! Alles wordt live gespeeld en gedanst door de leerlingen en door professionele muzikanten, dansers en acteurs dus kom deze magische show meemaken!

Voorstelling speelt eenmalig op zaterdag 15 december van 20:00 tot 21:00
Kaartjes kunnen gereserveerd worden via info@muziekschoolbaarn.nl. Gereserveerde kaarten kunnen op 15 december vanaf 19.30 uur tegen contante betaling bij de ingang van de Pauluskerk worden opgehaald. Ook aan de deur kunnen nog kaarten worden gekocht, zolang er nog plaats beschikbaar is.
De kaartjes kosten €3,00 (6-16 jr) en €5,00 (va 16 jaar), inclusief gratis Glühwein en warme chocomel na afloop voor de kerk.

BMJ Danspieten vieren Sinterklaas Intocht met gave dansacts!

Aanstaande zaterdag 24 november is het weer zover en zullen Sinterklaas en zijn Pieten ons verblijden met hun komst in Baarn!

Dit jaar zal de Balletschool weer een dansante bijdrage leveren voor dit feestelijke evenement en het is dubbel feest want Piet gaat trouwen tijdens de intocht! De BMJ Danspieten, Danspiet Juf Rasarani en RTV Baarn hebben daarom een mooi eerbetoon aan het feestelijke gebeuren gemaakt met een speciale videoclip! (zie hieronder)

Vanaf 1:52 kan je een stukje dans aanleren en deze live met ons mee dansen tijdens de intocht. We willen er een flashmob van maken dus vergeet vooral niet de link door te sturen naar al je familie, vrienden en kennissen en nodig ze allemaal uit mee te doen!

De BMJ Danspieten zullen vanaf 14:30 meerdere dans acts uitvoeren op het podium tegenover het Gemeentehuis dus kom ons vooral aanmoedigen en swing mee met de leukste dansjes en beroemde dans liedjes van vroeger tot nu!

Tevens zullen de BMJ Danspieten op zondag 25 november ook te zien zijn in de Sinterklaas theatershow in de Speeldoos.

Kaarten voor deze top show kan je bestellen via deze link https://speeldoosbaarn.nl/genre-overzicht/theater/familie/item/sinterklaasfeest

Dus trek je mooiste feestkleding en je tofste gympen aan en hopelijk zien we jullie allen tijdens de intocht en/of theatershow van de lieve Goede Sint en zijn Pieten

Beeldmateriaal 'HartsTocht'- DVD en foto's NU TE KOOP!

DVD  'HartsTocht'
De DVD van de eindvoorstelling 'HartsTocht' is vanaf nu verkrijgbaar in de Balletschool!  De prachtige DVD werd door Yolanda van der Linden (RTV Baarn) vervaardigd en door Mariska Schotman vormgegeven.
De DVD kost €15,- en is enkel contant af te rekenen in de school bij 1 van de desbetreffende docenten. Voor 2 DVD's betaalt u slechts €25!
 
Foto's 'HartsTocht'
Tijdens de voorstelling zijn er prachtige foto's gemaakt door fotograaf Gaston Lamaitre
De foto's kunt u vanaf nu op onze website vinden onder de pagina 'Foto's Eindvoorstelling' en kunnen worden besteld door het bestelformulier op de website pagina in te vullen

Uitbreiding BMJ Team!

Nieuwe docente
Na een lange zoektocht naar een geschikte docent om ons team te komen versterken stellen wij u graag voor aan onze nieuwe docente: Raquel Tijsterman! Zij zal de taples voor kids en de dansles voor jongens op de dinsdagmiddag geven . Even voorstellen dus!
 

Raquel begon haar opleiding aan de Nationale Balletacademie op 9-jarige leeftijd. Ze liep stage bij het gezelschap Het Nationale ballet en heeft het genoegen gehad hier na haar afstuderen enige tijd vast te dansen.
Na deze ervaring is Raquel zich ook op andere dansstijlen gaan richten en zodoende kwam ze in 2009 terecht bij danstheatergezelschap ISH. Hier heeft ze de afgelopen 10 jaar in vele voorstellingen gedanst waaronder Narnia: de Leeuw, de Heks en de Kleerkast (Mrs Beaver) en GRIMM (Cinderella). Daarnaast heeft Raquel met ISH op Broadway gestaan, verschillende
workshops gegeven en projecten in het buitenland gedaan zoals in Zuid Afrika.
In 2010 heeft Raquel meegedaan aan het dansprogramma So You Think You Can Dance (seizoen 3) en naar aanleiding hiervan danste ze de hoofdrol in de voorstelling Ne Me Quitte Pas van Isabelle Beernaert.
Raquel is momenteel actief als performer in shows en voorstellingen. In haar vrije tijd geeft Raquel graag workshops en lessen om de kennis die zij heeft opgedaan door te geven aan de volgende generatie.

Voor een kleine impressie van Raquel zie dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=7cTLnW65XFk.

Raquel tijdens de voorstelling 'Hot Town'

BMJ & Rani Art danst tijdens de Culturele Wandeling voor het KWF

Samen helpen we kanker de wereld uit! Wandel mee voor het KWF.

Dit jaar wilt Stichting Cultureel Festival Baarn een keer iets terugdoen voor de maatschappij. Daarom organiseren ze een Culturele Wandeling voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding. Loop mee op vrijdag 31 augustus en steun het KWF.

Hoe werkt het?
Voor €7,95 per persoon neem je deel aan de CultureleWandeling op 31 augustus. Hiervoor ontvang je een deelname-pakketje met o.a. een lampje, lichtzakje en gratis consumptie. De opbrengst van de verkoop van de pakketjes gaat volledig naar  KWF Kankerbestrijding.

Via deze link kan je je pakketje bestellen: www.cultureelfestival.nl/wandeling

Om kanker de wereld uit te helpen is er geld nodig, veel geld. Bij veel vormen van kanker is er al een betere behandeling met meer kans op overleven. Maar voor onderzoek en testen is geld nodig  enorm veel geld. Laten we helpen om deze ziekte te bestrijden en iedereen meer kans te geven op overleving.

De Wandeling

Wat gaan we doen. We gaan wandelen! Een unieke wandeling via het Baarnse Bos naar de Pekingtuin met onderweg bijzondere optredens. Een moment voor bezinning, herinneringen en opnieuw beginnen. Laat je meevoeren door de muziek, dans en theater.

Een unieke samenwerking met Rani Art, Theaterhuis Marc van Driel, Muziekschool Baarn i.s.m. Marjoleine Leene en Duo Rendez-Vous.

Vanaf 18.30 uur verzamelen bij 'De Generaal', de wandeling start om 19.00 uur en eindigt rond 20.15 uur in de Pekingtuin. Bestel een pakket, wandel mee en help kanker de wereld uit.

 

 

Bestel nu je kaarten voor de voorstelling van de Theater3daagse 2018 'Superhelden'!

Jaaaa het is weer zover! BMJ slaat wederom de handen ineen met Jeugdtheaterhuis Marmelijn, de Muziekgarage, Vocals by Gaby en met Theater de Speeldoos voor de 3e editie van de Theater3daagse. Doldwaze dagen vol dans, spel en zang met als doel binnen 3 dagen een volwaardige theatervoorstelling te produceren! De deelnemers in de leeftijd 8 t/m 16 jaar oud zullen o.b.v. docenten Rasarani Keilman, Marc van Driel en Gaby Kaihatu  met een zelf geschreven verhaal getiteld 'Superhelden' in Theater de Speeldoos de sterren van de hemel spelen.

Het verhaal gaat over een toekomstbeeld waarin de wereld  vooral wordt gedomineerd door perfecte Robots. Een groepje nog overgebleven menselijke jongeren op aarde besluiten de robots te hacken maar infecteren de robots per ongeluk met het 'Evil' Virus. De robots zijn nu kwaadaardig en willen de mensheid wegvagen. De jongeren besluiten een beroep te doen op de afgedankte Superhelden van de wereld en ze in vorm te krijgen om zo de strijd tegen de robots aan te gaan ! Zullen de Superhelden weer in hun kracht staan en overwinnen de mensen het van de robots? Ben je benieuwd...KOM DAN VOORAL KIJKEN NAAR T3D's 'SUPERHELDEN' -

Woensdag 22 augustus om 19:30| Theater de Speeldoos|Kaartjes kosten slecht €5,-| Bestel nu online via https://www.speeldoosbaarn.nl/genre-overzicht/podium-xtra/item/t3d-eindvoorstelling

EXTRA VOORSTELLING 'HARTSTOCHT'

ZONDAG 15 JULI 19:00-Theater de Speeldoos

We hebben n.a.v. de snelle kaartverkoop en nog lopende vraag daarnaar, besloten een derde eindvoorstelling te geven! Dit zal op zondag 15 juli om 19:00 zijn wederom in De Speeldoos. Dus mocht u nog geen kaartjes hebben dan heeft u nu ruim baan!
*De kaartverkoop voor deze voorstelling is vanaf woensdag 12 juni om 14:30 officieel geopend
*U kunt eventueel uw huidige kaartjes omruilen voor de zondagavond voorstelling.
*Bij aankoop vanaf 5 kaarten ontvangt u voor elk daarop volgend kaartje een korting van €2,50, kaartjes kosten dan €12,50. Let wel dit geldt dus alleen voor de zondagavond voorstelling en bij aanschaf vanaf 5 kaarten. Bij omruiling geldt de korting niet.
 
U KUNT OOK UW KAARTJES RESERVEREN DOOR EEN MAIL TE STUREN NAAR balletschoolmj@gmail m.v.v. Naam en het aantal kaarten u wilt reserveren. U kunt ze dan elk gewenst moment ophalen in de Balletschool. LET OP: Kaartjes kunnen alleen contant betaald worden!

BMJ Eindvoorstelling 2018 'Hartstocht'

Over twee maanden is het alweer zover en zullen alle leerlingen van de Balletschool het seizoen weer op traditionele wijze afsluiten met een spectaculaire eindvoorstelling in Theater de Speeldoos te Baarn! Deze zullen op zaterdag 14 en zondag 15 juli plaatsvinden
Dit jaar zal de voorstelling gegoten worden in de vorm van een verhaal getiteld 'Hartstocht'.

Het verhaal  gaat over een jongen genaamd Cor die wordt geboren met een hart van goud en de gave heeft mensen van hartenpijn en liefdesverdriet te helen.
Zijn hart wordt gestolen door een gemene hartendief en Cor gaat een fantasierijke zoektocht aan waarin hij in aanraking komt met allerlei verschillende landen, mensen, dieren en wezens die allen op hun eigen manier bijdragen aan zijn zoektocht. Zal Cor de Hartendief vinden en zijn eigen hart weer veroveren?

Kaartverkoop
*De Kaartverkoop start vanaf dinsdag 22 mei. U kunt elke dinsdag t/m vrijdag van 14:00-16:00 kaartjes aanschaffen in de balletschool.

*Kaartjes bedragen € 15,00 per persoon. Voor kinderen onder de 12 jaar tijdens de matinee voorstelling (zon. 15 juli) kost een kaartje €12,50 per persoon.
Let op: Er mogen i.v.m de brandweervoorschriften die de Speeldoos hanteert, geen kinderen op schoot! Er moet dus voor elk persoon een kaartje worden gekocht
*Kaartjes kunnen alleen via contante betaling in de balletschool afgerekend worden. Na betaling krijgt u de kaartjes gelijk in uw bezit.
 
 

Uitnodiging voor de totaal theater voorstelling van Rani Art (Rasarani Keilman)

'Sounding Silence' - zondag 22 april

Hierbij nodigen wij jullie met plezier uit om de eerste avondvullende voorstelling van Rani Art 'Sounding Silence' te komen bewonderen in Theater de Speeldoos.
Een totaal theater voorstelling vol dans in diverse stijlen, poëzie, zang, rap/beatboxing, live muziek en acteer spel dat werd geregisseerd, gechoreografeerd, geschreven en ontworpen door Rasarani Keilman (Juf Rasa).
Tevens speelt zij ,naast de rijke cast vol internationale en nationale artiesten, een uitvoerende rol in de voorstelling.
Ook zullen BMJ Docenten Emma Vredeveld, en Robert Villedieu een rol spelen/dansen en zijn de BMJ leerlingen van de Selectieles Seniors en de 8-jarige Harvey Frempong (Selectieles juniors B) tijdens de vorostelling te bewonderen.
Voor een kleine impressie kunt u onderstaande video aanklikken:
De voorstelling zal plaatsvinden op zondag 22 april om 19:30 en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.
U kunt via deze link uw kaartjes bestellen:
https://www.speeldoosbaarn.nl/genre-overzicht/podium-xtra/item/sounding-silence
Wij hopen u heel graag te mogen welkom heten in het theater om deze bruisende totaaltheater voorstelling te komen bewonderen!
 

Prachtoptredens van de BMJ Selectieles-leerlingen

 

De eerste helft van het BMJ seizoen stond bol van de optredens en evenementen en wij kijken met trots terug naar deze leerzame en bruisende uitvoeringen!

Het begon al helemaal goed met onze optredens tijdens het Cultureel Festival 2017 waar we naast onze gebruikelijke optredens in de Pekingtuin ook op het Klassieke Podium in de Pauluskerk stonden met een live uitvoering van 'De Notenkraker'.

Op Prinsjesdag straalden BMJ danseressen tijdens de 'Hatwalk' in de Laanstraat  in opdracht van Baarnse hoedenmaker Herma de Jong. Vele samenwerkingen volgden, waaronder met Kevin van den Berg en Marjoleine Leene in de theatervoorstelling 'Theater voor een Tientje' en tijdens de award-show 'Beste Binnennstad van Nederland' dansten Rani Art en BMJ dansers i.s.m Herma de Jong en Enz Fairwear een spetterende fashion/dans act. Ook in de feestmaanden stonden we niet stil en verwelkomden we met heel Baarn de Sint en zijn Pieten met een speciale Sint -en Pietendans. Ook verzorgden onze allerjongste selectieles leerlingen een hartverwarmend optreden tijdens een Kerstconcert in verzorgingstehuis 'Schoonoord'.

We sloten het jaar geheel in stijl af met een magische uitvoering van 'De Notenkraker i.s.m. de leerlingen van Muziekgarage en Jeugdtheater Marmelijn in de Pauluskerk en op het Floraplein in de Laanstraat dansten we in opdracht van de nieuwe Baarnse juwelier The Gold Xperience!

In de tweede helft van het seizoen belooft BMJ weer veel mooie optredens te verzorgen en natuurlijk met de kers op de taart de einduitvoering in Theater de Speeldoos! Thema van de eindvoorstelling en data van andere optredens worden zeer binnenkort bekend gemaakt dus houdt onze website goed in de gaten!

 


BMJ Wear

 

Ben je fan van Balletschool Marut Jorquera en mag iedereen dit weten? Dan kun je binnenkort gave BMJ wear bestellen!
 
De mini collectie bestaat uit een sweater met capuchon in 4 kleuren, een t-shirt in 4 kleuren en een echte BMJ tas in 3 kleuren! De maten variëren voor kinderen vanaf maat 116 t/m 164 en voor volwassenen in de maten S, M en L. Komend seizoen zullen jullie hierover een mail ontvangen met uitgebreide informatie en ons bestelformulier. Op het formulier staat alles over de betaling, bestelling en aanlevering. Hier alvast een voorproefje van de BMJ wear!
 
 

Pop/Streetdance 18+

 

Vanaf maandag 29 januari staat er weer een nieuwe les op het BMJ programma, namelijk een Pop/Streetdance les voor volwassenen! In deze les leer je in 4 lessen een gave choreografie aan op een nummer die de hitlijsten domineert. Na 4 weken zal er weer een nieuwe choreografie worden aangeleerd. De les bestaat dus voornamelijk uit het aanleren van choreografie en het trainen van snel oppikken in de dans. De les is bedoeld voor leerlingen met enige danservaring en gevoel voor coördinatie, muziek en ritme. Uiteraard zijn beginners die van een uitdaging houden ook welkom  Meld je nu aan voor deze gezellige, energieke en uitdagende les en kom gerust binnenlopen voor een gratis proefles!
 
Dag: Maandag
Tijd: 12:00-13:00
Docent: Rasarani Keilman
Prijs: €12,50 per les of €39,50 per maand

Theater3daagse genomineerd voor Cultuurprijs!


Met trots kunnen wij aankondigen dat de Theater3daagse genomineerd is voor de Cultuurprijs van Baarn! Dit unieke evenement werd in 2016 opgezet door Theater De Speeldoos, Theaterhuis Marc van Driel, de Muziekgarage en Balletschool Marut Jorquera. Deelnemers van 8 t/m 16 jaar oud zetten in 3 dagen een heuse theatershow in elkaar in de disciplines dans, zang en spel en het initiatief blijkt een groot succes te zijn! Hoogstwaarschijnlijk zal de Theater3daagse deze zomer weer plaatsvinden en zullen we jullie hiervan op de hoogte brengen gedurende het seizoen. Nu eerst duimen want aanstaande dinsdag 9 januari horen we wie de felbegeerde Cultuurprijs heeft gewonnen! Leuk weetje Balletschool Marut Jorquera won in 2013 ook de Cultuurprijs!

 

BMJ Inschrijfformulieren


Wij willen u er op wijzen dat er nog een aantal inschrijfformulieren ontbreken. Mocht u deze nog niet ingeleverd hebben vragen wij met nadruk deze zsm in te vullen en terug te mailen naar balletschoolmj@gmail.com m.v.v. Inschrijfformulier ‘naam leerling’. Vergeet daarbij ook niet de startdatum van de lessen in te vullen. U ontvangt dan de facturen van de openstaande maanden. Alvast bedankt!


BMJ inschrijfformulier 2017-2018-1
PDF – 129.2 KB 145 downloads

 

DVD’s eindvoorstelling 2017 ‘The Gallery’ 

Vanaf heden is het mogelijk de DVD van onze afgelopen eindvoorstelling 'The Gallery' te bestellen! Lees hieronder meer.

 

DVD’s 

 

Ook dit jaar is er weer een prachtige registratie gemaakt door het team van RTV Baarn o.l.v. Yolande van der Linden.

Klik hier voor een voorproefje.

 

U kunt de DVD van ‘The Gallery’ bestellen door: 

  • 1) uw naam in te vullen op één van de bestellijsten die op ons prikbord in de balletschool hangen, of 
  • 2) te mailen naar balletschoolmj@gmail.com o.v.v. ‘DVD eindvoorstelling 2017’. Vermeld in uw mail het aantal exemplaren dat u wenst te bestellen. 

Zodra de DVD’s binnen zijn ontvangt u bericht!

De DVD bedraagt €12,50 per stuk. Voor 2 DVD’s betaalt u €20,- 

U kunt de DVD(’s) contant afrekenen bij ontvangst of overmaken naar ons rekeningnummer. 

 

!Vergeet overigens niet uw DVD van vorig jaar nog op te halen!