BMJ NIEUWS

WELKOM BIJ HET NIEUW SEIZOEN VAN BALLETSCHOOL MARUT JORQUERA

We hopen dat u een fijne zomer heeft beleefd en weer met nieuwe energie het seizoen in kan gaan!

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om weer uit het hart van start te gaan !

Na bijna twee roerige jaren waarbij we door de pandemie gedwongen waren online lessen te geven kunnen wij weer vanaf maandag 6 september a.s onze deuren voor uw openen!

Met een nieuw fris en uitgebreid rooster en leuke voorstellingen in het vooruitzicht hopen we er een knal seizoen van te maken!

 

Zie hier het nieuwe Rooster

 

Inschrijving en aanmeldingen 

Na uw keuze van lessen en het daarbij behorend pakket vragen wij alle leerlingen zich weer opnieuw in te schrijven op onze site.

Dat kan door hier te klikken Inschrijving/Pakketten

 

U kunt zich tot uiterlijk eind september opnieuw inschrijven.

Als u voor het eerst les(sen) komt volgen dan geldt er altijd eerst een gratis proefles.

U kunt zich aanmelden via ons CONTACT  formulier op onze website of via ons mailadres balletschoolmj@gmail.com 

 

Ook kunt u altijd van pakket wijzigen en binnen het pakket van leskeuze veranderen .

Klik hier voor het Wijzigingsformulier

 

Corona Maatregelen 

De volgende regels zijn momenteel van toepassing binnen de school:

 • Leerlingen boven de 18 jaar moeten 1,5 meter afstand bewaren
 • Er mogen maximaal 45 mensen, inclusief docent(en) en leerlingen in de school zijn, wij vragen u dus bij drukte op ons plein te wachten
 • Gelieve zoveel mogelijk thuis om te kleden
 • Bij klachten thuisblijven en (zelf)testen
 • Bij constatering van besmetting na contact van langer dan 15 minuten in de studio of school gelijk contact opnemen
 • Regelmatig handen wassen
 • Mondkapje mag bij eigen voorkeur gedragen worden maar is niet verplicht

 

Mochten deze maatregelen gewijzigd worden door de overheid dan zullen we u daar over informeren!

Programma Cultureel Festival 

 

Gelukkig zal het inmiddels traditionele Cultureel Festival en tevens aftrap van het seizoen weer plaatsvinden in een geheel nieuw 'Corona proof' jasje.

Het wordt gegoten in een Open Deur Route waarbij culturele instellingen en scholen hun deuren open gooien voor bezoekers van Baarn e.o.

Wij doen hier natuurlijk aan mee en zullen een paar leuke demo's geven en een mooie optreden verzorgen, dus kom vooral langs!

 

BMJ Studio - Nieuwstraat 4

12.00-12.30 : Demo Klassiek Ballet

12.45-13.15: Demo Breakdance 

13.30-14.00: Breakdance Battle

14.15- 14.45: Demo Broadway Jazz

 

 

Optreden van Selectieles Seniors bij Lokaal-O, 't Poorthuis aan de Kerkstraat + livestream door RTV Baarn

15.30 : Optreden Selectie les Seniors met het dansstuk 'FIERCE FAB FEST ' o.l.v. en gechoreografeerd door Rasarani.

Het dansstuk zal live worden gestreamd door RTV Baarn zie https://rtvbaarn.nl/

Muzikaal trio 'MoVèZ' debut optreden bij Paaskerk

Verder zal het nieuwe muzikale trio 'MoVèZ' dat wordt gevormd door gitarist Rob Kietselaer,  violiste Marieke Donker Kaat en BMJ docente en danseres Rasarani debuteren met hun nieuwe act in de Paaskerk aan de Oude Utrechtseweg 6 te Baarn van 13:15 tot 13.45.

Lyrical Summer Dance Intensive 2021 'CONNECTION"

Ook dit jaar hebben we een geweldige zomer dans week beleefd met zo een 25 fanatieke deelnemers tussen de 8 en 60 jaar oud.

We zullen volgend jaar ons 10-jarig jubileum vieren dus dat beloofd nu al een mooie dansante zomer te worden! Mocht je je daar nu al voor willen aanmelden dan kan dat ook door ons CONTACT formulier in te vullen met als onderwerp 'Aanmelding LSDI 2022'

Kijk  hier terug op onze LSDI met dit leuke item opgenomen door  RTV Baarn.

Theater4daagse 2021 'PROJECT PLANET'

Deze zomer was het ook weer feest in Theater de Speeldoos. BMJ Docente Rasarani Keilman weer de dans en choreografie mogen verzorgen voor de 6e editie van de Theater4daagse, samen met drama docent Marc van Driel en vocal coach Gaby Kaihatu , 75 deelnemers en zo een 20 helpers draaide ze 2 volwaardige voorstellingen van een uur met live publiek en livestream met als thema 'PROJECT PLANET' een totaal theater stuk dat vooral een doem scenario schets over de toekomst van de planeet en de mens die Moeder Aarde weg jaagt met de actuele milieuvervuiling. De kinderen doen er alles aan om de planet van de ondergang te redden en Moeder Aarde weer voor zich te winnen.

Kijk hier terug naar deze bijzonder mooie maar ook geestige voorstelling voor en door de kids gespeeld!

 

Fijne Dansante Zomer !

Ondanks dat we dit jaar veel hebben moeten missen van jullie aanwezigheid in de school hebben we toch genoten van alle lessen ,zowel online als live, en kijken we nu al uit naar het volgend dansseizoen!

DE SCHOOL START MAANDAG 6 SEPTEMBER HAAR NIEUWE DANSSEIZOEN!

In augustus ontvangen jullie het nieuwe rooster en overige informatie over het nieuwe seizoen

Mocht je niet kunnen wachten om weer met dans en theater bezig te zijn? Dan kun je je nog aanmelden voor de Theater4daagse die eind augustus plaats zal vinden. Zie voor meer informatie en aanmelding www.speeldoosbaarn/theater4daagse

We zijn ook aan het kijken of we de Lyrical Summer Dance Intensive 2021 laten doorgaan dit jaar en zullen jullie zsm informeren hierover!

Tot slot wensen wij jullie een gezond, gelukkig en fijne zomervakantie toe en zien we jullie allen heel graag tegemoet in ons nieuwe dansseizoen!

Liefde, warmte en geluk!

Team Balletschool Marut Jorquera

Balletschool Marut Jorquera wint de Cultuurprijs van 2021 !!!!!

Op donderdag 14 januari werd tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van de Baarnsche Cultuur - en Vrijwilligersprijs aangekondigd via een livestream uitzending dat wij met een meerderheid van de stemmen de prijs in ontvangst mochten nemen! Wij wonnen een prachtig bronzen Eelde, een cheque van maar liefst €1000,- en vooral de eer en dankbaarheid van deze titel.

Wij willen iedereen uit het diepste van onze harten bedanken voor de waardevolle, hartverwarmende steun en dragen deze prijs dan ook op aan al onze lieve studenten en ouders die het mogelijk hebben gemaakt onze school zo fijn voort te kunnen zetten, deze prijs is dankzij JULLIE !!

Ook zien wij deze prijs als een eerbetoon aan onze geliefde moeder Marut Jorquera die ons deze prachtige school heeft geschonken en ons altijd heeft gestimuleerd om te doen wat wij nu met zoveel liefde en plezier mogen doen!

Deze gebeurtenis inspireert ons nog meer er weer een pracht seizoen van te maken, wat de omstandigheden ook zijn!

Duizendmaal dank !!

Gelukkig Nieuwjaar!

Update lesrooster 4 t/m 19 januari

Beste ouders en leerlingen,

We hopen dat jullie hele fijne kerstdagen hebben beleefd vol warmte en gezelligheid en wensen iedereen nog een heel fijn en gelukkig nieuwjaar toe! Moge dit jaar ons veel heling, geluk en dansant plezier geven!

Naar aanleiding van de huidige lockdown ontvangen jullie bij deze informatie betreffende ons lesaanbod van 4 t/m 19 januari.

Het was weer even puzzelen, maar we zijn blij om de volgende opties aan te kunnen bieden:

• Van 4 t/m 9 januari zullen een aantal lessen online worden gegeven via Zoom.
De lessen die niet ingeroosterd zijn voor deze week worden indien mogelijk ingehaald tijdens de voorjaarsvakantie van 22 t/m 27 februari 2021.

• Van 11 t/m 19 januari zal het merendeel van onze lessen online worden gegeven.
De lessen die niet ingeroosterd zijn voor deze week worden indien mogelijk ingehaald tijdens de meivakantie van 3 t/m 8 mei 2021.
U vindt het gehele online lesrooster van 4 t/m 19 januari in de bijlage van deze mail.U klikt op de desbetreffende les om in de zoom-meeting te komen.

Les inhalen
Mocht u niet online les(sen) willen of kunnen volgen, dan kunt u uw gemiste les(sen) op eigen tijd inhalen door (een) andere les(sen) naar keuze erbij te volgen. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.
Voor advies betreffende het maken van uw keuze verwijzen wij u graag naar een van onze docenten en/of ons lesrooster.
Ons vaste lesrooster vindt u op https://www.balletschoolmj.com/rooster.

Tutorials
Ook verwijzen wij iedereen graag naar onze tutorials voor zowel de lessen die nog niet gegeven worden, alsook om weer fijn te kunnen dansen thuis! U vindt onze tutorials op https://www.balletschoolmj.com/video-s-tutorials
Vakantieroosters
Lesroosters van de voorjaars- en meivakantie volgen zodra we allen meer informatie hebben over deze periodes.
Uiteraard zullen we het komende seizoen weer zoveel mogelijk er naar streven het beste te maken van de gegeven situatie!
Wij hopen dat u zich een beetje kunt vinden in deze opties en danken u alvast hartelijk voor uw begrip en flexibiliteit!
Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn vernemen wij dit altijd graag.

We wensen jullie nog een prettige start van het nieuwe jaar en kijken er naar uit iedereen gauw weer te mogen begroeten! 

Dansante groet,
Team Balletschool Marut Jorquera

BMJ OFFICIEEL genomineerd voor de Baarnsche Cultuurprijs 2021!


We voelen ons waanzinnig vereerd en delen deze nominatie met alle leerlingen van de school die ons elke dag weer verblijden met hun talent, energie en passie! We kunnen jullie dan ook werkelijk waar niet genoeg bedanken voor deze hartverwarmende verrassing!

En er is nog een bijzondere reden dat deze nominatie ons zoveel raakt.
Op deze bijzondere dag herdenken wij de oprichtster van onze school, onze tomeloos inspirerende en geliefde moeder, Marut Jorquera. En het is deze maand precies 10 jaar geleden dat wij drieën de school zijn gaan voortzetten samen.
Een onvergetelijke dag in een onvergetelijke maand van een onvergetelijk jaar.
En dankzij jullie is deze nóg onvergetelijker geworden!Wederom geven jullie ons zoveel kracht, inspiratie en motivatie om vol moed en met een open hart de prachtige nalatenschap van onze dierbare moeder te mogen voortzetten.
Daar zijn we jullie zo ontzettend dankbaar voor !!

Zien jullie ons graag de Cultuurprijs van 2021 winnen?

Stem dan nu op Balletschool MJ via www.baarn.nl/cultuurprijs!

Stemmen kan online t/m 30 december. Begin januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

We zouden het ontzettend waarderen als jullie op ons zouden willen stemmen en danken jullie alvast met heel ons hart voor jullie tijd en stemmen!

Oprichtster Marut Jorquera in haar jonge dansjaren

Kerstvakantie vanaf 15 december 

We zijn alweer aan het eind gekomen van een raar, moeilijk en onvoorspelbaar jaar.

Een jaar waarin we met z'n allen zijn uitgedaagd een nieuw normaal te ontdekken en onze manier van leven dagelijks aan te passen.
Desalniettemin hebben we er toch nog een fijn jaar van kunnen maken met vele bijzondere en mooie momenten dankzij jullie loyaliteit, steun en passie voor de dans!


Ivm de nieuwe lockdown begint onze kerstvakantie helaas iets eerder dan gebruikelijk, namelijk vanaf dinsdag 15 december.
We vinden het ontzettend jammer jullie deze week te moeten missen!
We zien wel hoe enorm belangrijk het is de veiligheid van onszelf en anderen voorop te stellen.
Ook zijn we erg dankbaar dat ondanks de pandemie het merendeel van de lessen afgelopen maanden toch door kon gaan!
Voor de eerste weken van januari zullen we weer zo creatief mogelijk te werk gaan binnen de gegeven maatregelen. Zodra wij meer weten over deze periode m.b.t. de maatregelen ontvangt u meer informatie. Uiteraard zullen we er weer een prachtig, dansant jaar van maken!

Aanpassingen lessen n.a.v. afgelopen persconferentie dinsdag 3 november 2020

U ontvangt dit bericht naar aanleiding van afgelopen persconferentie, waarin nieuwe maatregelen rondom de pandemie zijn aangekondigd.
Deze maatregelen geven aan dat lessen in groepsverband voor leerlingen t/m 17 jaar mogen plaatsvinden, waar we natuurlijk erg blij mee zijn.
Maar vanaf 18 jaar mogen er t/m 18 november helaas slechts 2 personen dansles volgen per keer.

 

Zodoende hebben wij besloten om per les waarin volwassen leerlingen deelnemen een aantal aanpassingen in te voeren of een aantal opties voor te leggen bij jullie.

Deze opties zijn dus alleen van toepassing op onze leerlingen vanaf 18 jaar en gelden vanaf maandag 9 november t/m woensdag 18 november.

Voor onze leerlingen t/m 17 jaar geldt dat alle lessen dus als vanouds door kunnen gaan.

 

Tap 13+ | Maandag 20:45 - 21:45u

 • Voor leerlingen onder de 18 jaar geldt dat zij op 9 en 16 november mee kunnen doen met Tap Gevorderden van 19:20 tot 20:20u
 • Voor de leerlingen vanaf 18 jaar geldt dat er gerouleerd wordt, waarin per half uur max 2 personen les kunnen volgen.
  Deze leerlingen ontvangen apart bericht van de docente over de verdeling van de roulatie-groepen.
 
Flamenco Seniors 9 nov | Maandag 17:00 - 18:00u
 • Leerlingen vanaf 18 jaar ontvangen 1 gratis les t.w.v. €10,- bij het volgen van een toekomstige nieuwe workshop
 
Waacking Seniors | Dinsdag 18:30 - 19:30u
 • Voor leerlingen onder de 18 jaar geldt dat zij op 10 en 17 november mee kunnen doen met Waacking Juniors van 17:30 tot 18:30u
 • Voor de leerlingen vanaf 18 jaar geldt dat er gerouleerd wordt, waarin per half uur max 2 personen les kunnen volgen.
  Deze leerlingen ontvangen apart bericht van de docente over de verdeling van de roulatie-groepen.
 
De volgende drie lessen komen te vervallen in de periode van 9 t/m 18 november:
 
• Modern Jazz 18+ | Maandag 19:30 - 20:45u - mocht er behoefte zijn in deze groep voor online les via Zoom horen we dit graag zsm
• Ballet Volwassenen | Dinsdag 19:45 - 20:45u
• Ballet Volwassenen | Woensdag 09:45 - 10:45u 
 
Bij deze lessen kunt u kiezen uit de volgende twee opties:
 • Optie 1 =
  U kunt de gemiste lessen uit de periode vanaf 28 oktober t/m 18 nov inhalen door gratis extra lessen naar keuze te volgen na 18 november.
  Mist u bijvoorbeeld drie lessen gedurende deze periode, kunt u drie gratis lessen erbij volgen na deze periode.
  Onderaan deze mail vindt u lessen waaruit u kunt kiezen om de gemiste lessen in te halen.
 • Optie 2 =
  u kunt ervoor kiezen om voor de maand december geen contributie over te maken voor uw abonnement.
  Heeft u een familie abonnement dan wordt uw abonnement aangepast naar het aantal wekelijkse lessen die uw kind(eren) volgt/volgen.
  Mocht u voor deze optie kiezen verzoeken wij u dit zsm per mail door te geven.
  U ontvangt dan geen factuur voor de maand december.
  Let u erop dat u in dit geval geen gebruik kan maken van inhaallessen of evt online lessen.


De volgende vier lessen gaan door: 

• Selectieles Teens | Maandag 18:00 - 19:15u
• Ballet Gevorderden | Dinsdag 18:30 - 19:30u
• Broadway/High Heels | Woensdag 19:00 - 20:00u
• Modern Teens/Seniors | Donderdag 19:45 - 20:45u
 
Leerlingen vanaf 18 jaar kunnen bij deze les(sen) kiezen uit de volgende twee opties:
 • Optie 1 =
  U kunt de gemiste lessen uit de periode vanaf 28 oktober t/m 18 nov inhalen door gratis extra lessen naar keuze te volgen na 18 november.
  Mist u bijvoorbeeld drie lessen gedurende deze periode, kunt u drie gratis lessen erbij volgen na deze periode.
  Onderaan deze mail vindt u lessen waaruit u kunt kiezen om de gemiste lessen in te halen.
 • Optie 2 =
  U kunt ervoor kiezen om voor de maand december geen contributie over te maken voor uw abonnement.
  Heeft u een familie abonnement dan wordt uw abonnement aangepast naar het aantal wekelijkse lessen die uw kind(eren) volgt/volgen.
  Mocht u voor deze optie kiezen verzoeken wij u dit zsm per mail door te geven.
  U ontvangt dan geen factuur voor de maand december.
  Let u erop dat u in dit geval geen gebruik kunt maken van inhaallessen of evt online lessen.


De volgende drie lessen gaan ook door:
• Streetdance Seniors | Dinsdag 19:45 - 20:45u
• Jazz Dance Intermediate/Gevorderd | Woensdag 20:15 - 21:15u
• Contemporary Fusion Seniors | Donderdag 17:30 - 18:30u

Leerlingen vanaf 18 jaar kunnen bij deze les(sen) kiezen uit de volgende twee opties:

 • Optie 1 =
  U kunt de les(sen) online volgen via Zoom. U ontvangt de Zoom link van de desbetreffende docente via Whatsapp.
 • Optie 2 =
  U kunt de gemiste lessen uit de periode vanaf 28 oktober t/m 18 nov inhalen door gratis extra lessen naar keuze te volgen na 18 november.
  Onderaan deze mail vindt u lessen waaruit u kunt kiezen om de gemiste lessen in te halen.
 
Lesaanbod inhaallessen voor leerlingen vanaf 18 jaar:
 
Mocht u kiezen voor de optie om de gemiste lessen in te halen, dan kunt u na 18 november 1 of meerdere lessen uit de volgende lessen gratis volgen, naast uw standaard leskeuze:
 • Flamenco Seniors | Maandag 17:00 - 18:00u - op 23 november en 7 december
 • Modern Jazz 18+ | Maandag 19:30 - 20:45u
 • Tap 13+ | Maandag 20:45 - 21:45u
 • Waacking Seniors | Dinsdag 18:30 - 19:30u
 • Ballet Gevorderden | Dinsdag 18:30 - 19:30u
 • Ballet Volwassenen | Dinsdag 19:45 - 20:45u
 • Streetdance Seniors | Dinsdag 19:45 - 20:45u
 • Ballet Volwassenen | Woensdag 09:45 - 10:45u 
 • Yoga Tweens t/m Seniors | Woensdag 18:00 - 19:00u
 • Broadway/High Heels | Woensdag 19:00 - 20:00u
 • Jazz Dance Intermediate/Gevorderd | Woensdag 20:15 - 21:15u
 • Contemporary Fusion Seniors | Donderdag 17:30 - 18:30u
 • Modern Teens/Seniors | Donderdag 19:45 - 20:45u
 • Spitzen Beginners/Intermediate | Vrijdag 17:45 - 18:30u
 • Pop Ballet Gevorderd | Vrijdag 18:30 - 19:30u
 
Tenslotte kunt u altijd contact opnemen voor een privéles.
Wij geven privélessen in elke stijl en staan open voor al uw dansante wensen en verzoeken!
•Privélessen vallen niet binnen het abonnement: voor deze lessen worden andere tarieven gehanteerd.


Wij vinden deze situatie heel erg vervelend, maar hopen ten zeerste dat we met deze aanpassingen en gegeven opties u enigszins tegemoet kunnen komen.En uiteraard hopen we ook enorm dat we weer gauw normaal les kunnen gaan geven!
Alvast veel dank voor uw begrip en geduld en mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn horen wij dat altijd graag!

Belangrijk: Balletschool uit voorzorg gesloten t/m 7 nov!

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

Wij hebben net het spijtige nieuws ontvangen dat er helaas een enkele besmetting geconstateerd is in de school. Wij willen uiteraard ten alle koste verdere verspreiding vermijden en hebben zodoende besloten om de school uit voorzorg te sluiten vanaf woensdag 28 oktober t/m zaterdag 7 november.

Alle leerlingen kunnen vanaf 9 november de gemiste les(sen) inhalen door een les naar keuze erbij te volgen uit ons lesaanbod.

 Ook hopen we gedurende de kerstvakantie een inhaalweek te organiseren, afhankelijk van wat de omstandigheden in deze periode toelaat.

 In de tussentijd adviseren wij iedereen die klachten ervaart zich te laten testen.

 Het spijt ons enorm om jullie dit nieuws te moeten brengen, maar wij hopen ten zeerste op jullie begrip en zien jullie allen graag weer terug vanaf maandag 9 november!

Warme groet,
 Team Balletschool Marut Jorquera

STREAMING HEARTS VANAF NU TE BESTELLEN VIA LINK OF DVD

Het is eindelijk zover! Onze eerste, echte, unieke, sprankelende BMJ dansfilm 'Streaming Hearts' is af !!

Het BMJ team heeft ism RTV Baarn maandenlang intensief en vol dedicatie gewerkt aan deze prachtige film.

Ondanks de tegenslagen door de pandemie heeft niets ons weerhouden deze productie vol moed en enthousiasme door te zetten. Deze film komt dan ook weer recht uit ons hart en we kunnen niet wachten het eindresultaat eindelijk met jullie te mogen delen!

 

'Streaming Hearts' is vanaf heden te bestellen via onze website! Zie https://www.balletschoolmj.com/streaming-hearts-bmj-dance-movie-2020

 

U kunt hierbij kiezen voor de digitale versie via de professionele filmsite Vimeo of voor de enige echte 'Streaming Hearts' DVD:

 

'Streaming Hearts' digitaal via Vimeo

Wanneer u voor deze optie kiest, ontvangt u van ons na het afronden van uw bestelling een link + wachtwoord.

Hiermee kunt u de dansfilm in hoge kwaliteit bekijken wanneer u maar wilt!

Voor de digitale versie vragen wij om een donatie* met een minimumbedrag van €8,-

 

*Wij hebben gekozen om op basis van donaties te werken voor deze optie als dank en getuigenis van onze liefde en respect voor alle studenten en ouders die ons overeind hebben gehouden gedurende deze moeilijke tijden.

Hoewel we om deze redenen met alle liefde de film zelfs gratis hadden willen aanbieden, heeft de annulering van onze eindvoorstelling wat moeilijke gevolgen gehad voor onze school.

Maar met uw donatie - groot of klein - draagt u direct bij aan het behoud en de toekomst van onze school, waardoor we hopen nog jarenlang de magische kracht van dans te blijven delen met onze geliefde studenten!

 

'Streaming Heart's DVD - Collectors item

Ook is er voor onze liefhebbers en BMJ verzamelaars een mooie DVD te bestellen van 'Streaming Hearts'!

De DVD bedraagt €18,- ivm drukkosten van €10,- per stuk. Voor twee exemplaren betaalt u in totaal €30,-

Zodra u uw bestelling heeft geplaatst zorgen wij dat deze gelijk wordt gedrukt voor u! U kunt de DVD na bericht ophalen in onze school!

 

Wij hopen dat jullie net zo trots zullen zijn op het eindresultaat en jullie eigen prestaties als dat wij zijn!

Alvast heel veel kijkplezier toegewenst!

 

Dansante groet,

Team Balletschool Marut Jorquera 

Belangrijke update nieuw BMJ seizoen -2020/2021

Maandag 24 aug 2020, Baarn

 

Beste ouders en leerlingen,

We hopen dat jullie een heerlijke zomervakantie achter de rug hebben en weer zin hebben in het nieuwe seizoen!
Hierbij ontvangen jullie belangrijke updates betreffende het nieuwe BMJ seizoen:

 

Begindata lessen najaar 2020

 • Start van het BMJ seizoen: maandag 7 september
 • Lessen van Vraja Sundari en Emma Vredeveld beginnen vanaf maandag 14 september
 • Yogaworx gaat vanaf donderdag 3 september weer van start. De maandagochtendlessen zijn voortaan op de vrijdag om 9.00 uur!

 

Roosterwijzigingen

Vanaf as dinsdag 1 september vindt u het nieuwe rooster voor het aankomend seizoen op onze website!

Mede door wijzigingen bij onze docenten zijn er enkele aanpassingen gemaakt in ons rooster, met name in tijdstippen.

Wij vragen u vriendelijk hier aandachtig naar te kijken en we hopen dat de wijzigingen u niet teveel ongemak zullen geven.

Hieronder enkele opvallende veranderingen:

 • Nieuwe les Flamenco Juniors en Seniors op de maandag. Deze lessen zullen om de 2 weken plaatsvinden en vallen op de 2e en 4e week van de maand.
 • Streetdance Seniors vindt voortaan plaats op de dinsdagavond
 • Yoga lessen van Emma Vredeveld zullen voortaan plaatsvinden op de woensdag
 • Selectie-les Juniors C zal voortaan plaatsvinden op vrijdag om 16:45 uur

 

Wijzigingen abonnementen

Helaas heeft de pandemie voor velen van ons financiële onrust veroorzaakt. Ook wij hebben als school dit ondervonden afgelopen seizoen met oa het wegvallen van de eindvoorstelling en de verhoging van huurkosten door de overname van onze vestiging.

Wij realiseren ons daarbij al een aantal jaren dat de tarieven van onze abonnementen niet helemaal in verhouding zijn met oa andere dansscholen en de hoeveelheid lessen die deze abonnementen aanbieden voor de gegeven prijs.

Uiteraard zijn wij groot voorstander van zoveel mogelijk voordeel bieden aan onze klanten zodat onze leerlingen zoveel mogelijk lessen kunnen volgen. Helaas zijn we echter genoodzaakt deze tarieven aan te passen en onze pakketten uit te breiden om zo de toekomst van onze school te waarborgen. Wij hopen hierbij zeer op uw begrip.

U ontvangt zeer binnenkort uitgebreide informatie over deze wijzigingen.

 

Dansfilm 'Streaming Hearts'

Wij zijn gedurende de zomervakantie druk bezig geweest met het editen en samenstellen van de film en kijken er enorm naar uit deze inspirerende film zeer binnenkort met jullie te delen! Omdat onze zomeractiviteiten en de wijzigingen die genoemd worden in deze mail de nodige aandacht en tijd hebben gevraagd van ons, verzoeken wij u nog even geduld te hebben omtrent de premieredatum. Wij hopen deze zsm aan te kondigen inclusief verder informatie omtrent aanschaf van de film!

Voorzorgsmaatregelen in de Balletschool:

 • Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden met elkaar. WEL met docenten en personen boven de 12 jaar.
 • Ouders verzoeken wij zo veel mogelijk buiten te blijven. Brengen en ophalen kan op ons plein.
 • Handen dienen gelijk gedesinfecteerd te worden bij aankomst. U vindt desinfectiemiddelen bij de ingang van onze school.
 • Na gebruik van het toilet gelieve de handen weer te wassen en de ruimte schoon achter te laten
 • Mocht u of uw kind zich niet lekker voelen of bent u in het gezelschap geweest van iemand die zich niet lekker voelt, verzoeken wij u of uw kind thuis te blijven
 • Mocht een leerling zich niet lekker voelen en/of verschijnselen tonen van verkoudheid of groep dan zijn wij genoodzaakt de leerling naar huis te sturen

 

Wij hopen u voor nu voldoende geïnformeerd te hebben maar mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn vernemen wij dit graag!

Dansante groet,

Team BMJ

 Lyrical Summer Dance Intensive (LSDI) 2020

Thema dit jaar is 'United Colors of You'; per dag nemen we een kleur en een chakra (energiebron in lichaam) ter inspiratie! Er zullen diverse speciale lessen worden gegeven, gebaseerd op onze hoofdstijlen Ballet, Jazz, Modern en Hiphop

Daarnaast zullen er speciale workshops zijn in de stijlen Flamenco door Javier Romero, Yoga door Emma Vredeveld en Pop/Clipdance door Roy Jonathans! 

 

BMJ Merchandise

U kunt vanaf heden via onze website hele toffe t-shirts bestellen met het enige echte BMJ logo erop! 

Deze is in diverse kleuren en maten beschikbaar, voor kinderen en volwassenen! 

Kijk gauw op bmj-merchandise!  Ze gaan hard dus bestel snel!

U ontvangt zeer binnenkort uitgebreid bericht over onze BMJ Dansfilm 'Streaming Hearts'!


BMJ Dance Express ism Lokaal-O

Sinds vorige week is de Balletschool aangesloten bij de Muziek Express van Lokaal-O. Deze organisatie werkt samen met diverse culturele instellingen uit Baarn om muzikale en dansante optredens te verzorgen voor verschillende verzorgingstehuizen.

Op Koningsdag vond ons eerste optreden plaats met een aantal leerlingen van de Selectieles. Dansend op het parkeerterrein konden de inwoners vanuit hun woning genieten van een mooi BMJ optreden. En wat was het speciaal! 


Ook tijdens Bevrijdingsdag heeft de Balletschool twee optredens verzorgd met choreografie en kostuums van Juf Rasarani's bedrijfje Rani Art.  Ondanks dat wij u helaas niet kunnen uitnodigen voor deze optredens, omdat ze alleen voor de bewoners bedoelt zijn  zullen wij alsnog de opnames  op onze website plaatsen. 
We streven ernaar zoveel mogelijk optredens te verzorgen met onze leerlingen om deze kwetsbare doelgroepen een hart onder de riem te steken!  Wij houden u hiervan graag op de hoogte via onze Instagram en Facebook accounts, onze nieuwsupdates en de BMJ website.

Eindvoorstelling 'A Sky Story' 2020 uitgesteld naar juni 2021

Tot onze spijt moeten wij officieel aankondigen dat onze jaarlijkse eindvoorstelling niet door kan gaan eind juni. Dat wil zeggen dat we de eindvoorstelling zullen verplaatsen naar een ander moment in de toekomst. 

We kunnen helaas nog niet een concrete datum noemen maar we denken aan volgend jaar juni 2021. Theaters en evenementen kunnen waarschijnlijk  pas open zodra er een vaccin is  dus zodra daar duidelijkheid over is zullen we jullie gelijk op de hoogte brengen ! 

Verder zijn we druk in overleg hoe we het seizoen alsnog zouden kunnen afsluiten samen en zullen we jullie hier ook zo spoedig mogelijk over berichten. 

Het is zoals verwacht allemaal nog erg lastig daar we met zoveel verschillende factoren te maken hebben maar we doen ons uiterste best!

Online-lessen nu via ZOOM!

Naar aanleiding van de laatste persconferentie zullen we in ieder geval tot 11 mei doorgaan met de online-lessen. 

Wel hebben we na uitvoerig overleg besloten voortaan te werken met het platform Zoom. Het beeld-en geluidskwaliteit van Zoom is namelijk een stuk sterker en veel geschikter voor danslessen en inmiddels zijn ook de veiligheidsmaatregelen aanzienlijk aangescherpt. 

In het tabblad BMJ Corona Noodrooster vind u onze roosters, die epr week wordne vernieuwd en tevens ook alle informatie mbt tot het rooster en  nieuwtjes aangaande de veranderingen die door Corona plaatsvinden of manifesteren

 


Het jaarlijks Kerstconcert 'DE NOTENKRAKER'

 

Nú al een Baarnse traditie te noemen waar jong en oud naar uitkijkt! In een feeërieke sfeer brengen orkest, dansers en acteurs het kerstverhaal van de dromende Clara over de bühne uit het befaamde balletconcert van Tsjaikovski!

Selectielessen Juniors A,B,C Tweens en enkele Selectieles Seniors studenten zullen de gehele voorstelling aan elkaar dansen gechoreografeerd door Rasarani Keilman

De muziek word live gespeeld door de leerlingen van De Muziekschool en door muzikanten van  Crescendo 

Het verhaal wordt verteld door Gerrit de Hoop!

Dit jaar op Zaterdag 14 december voor het eerst een Middag- en een Avonduitvoering, om 16.30 uur en 19.30 uur! De deuren van de Pauluskerk gaan een half uur eerder open (met een warm welkom met bekende kerstsongs!).

Bestel je kaartjes écht op tijd, want we limiteren het aantal tot 350 per voorstelling. Kaartjes zijn te bestellen (eur 3,50 voor 6-16 jr en eur 7,- boven 16 jaar, inclusief glühwein/chocomel na afloop) bij info@muziekschoolbaarn.nl. Vermeld daarbij middag of avond, leeftijdscategorie en aantal kaartjes.

 


BMJ LEERLINGEN NU TE ZIEN IN DIRK SCHEELE VIDEOCLIPS EN LIVE TIJDENS DE GROTE SINTERKLAASINTOCHT!

Leerlingen Kaja Siegmann, Lara Anders, Mercedes de Graaf (Selectieles Teens) , Emi de Zeeuw en Mathile Neeb(Selectieles Tweens) zijn vanaf nu te bewonderen in de videoclips van muzikant en zanger Dirk Scheele! Elke week tot aan pakjes avond zal er 1 videoclip op youtube worden gepubliceerd en zullen deze topleerling dansend te zien zijn met de choreografie van Rasarani Keilman!

Hier is alvast de 1e clip 'De Stoomboot':

https://m.youtube.com/watch?v=DUQ3FEkXbJo&feature=youtu.be#dialog

Tevens zullen deze danspietjes en Dansjuf Piet Rasa ook live te zien zijn tijdens de grote Baarnsche Sinterklaas Intocht die op zaterdag 23 november tussen 12.00 en 16.00 tegenover het Gemeentehuis in de Laanstraat zal plaatsvinden! Dus kom gezellig langs en dans heerlijk mee met ons tijdens de gezelligste viering van het jaar!


Vanaf donderdag 31 oktober nieuwe les: URBAN CONTEMPORARY  door Nina van der Zouwen

 We heetten  dansmaker, danser en dansdocent Nina van der Zouwen welkom in ons BMJ docenten team:

Na verschillende dans(voor)opleidingen te hebben gevolgd aan o.a. Codarts, Fontys en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, heeft Nina haar diploma weten te behalen als ondernemer in Urban dans hier in Utrecht, waardoor ze nu werkzaam is  in binnen- en buitenland, waaronder als choreograaf en dansdocente in o.a. Italië en Argentinië.

Door al deze verschillende omgevingen wist zij een concrete visie te vormen, welke zich in het tweede jaar van haar opleiding uitte tot een eigen bedrijf genaamd NEVA, een creatief platform waarmee ze de essentie van beweging en eigenheid viert en jonge makers stimuleert door producties en evenementen te organiseren en hebben ze recentelijk een eigen studio in Utrecht geopend.

In de Urban Contemporary lessen zal de focus  liggen op het onderzoeken en creëren vaneigen bewegingstaal, door middel van de tools en choreografieën die Nina geeft.

Urban Contemporary is een crossover tussen urban dance en moderne dans. Hierbij vinden technische dansaspecten hun verbinding met de rauwe aard van urban dans en ga je op zoek naar nieuwe bewegingsvormen om zo jouw eigen bewegingstaal te ontwikkelen. Aandachtspunten van de lessen zijn muzikaliteit, dynamiek, eigenheid en bewustwording.

De lessen zullen plaatsvinden vanaf donderdag 31 oktober:

*Urban Contemporary Juniors -8 t/m 11 jaar: 19:00-20:00

*Urban Contemporary Seniors 12+ : 20:30-21:30

MELD JE NU AAN VOOR EEN GRATIS PROEFLES!!


BMJ Leerling Caitlynn van der Meer te zien als hoofdrol in de familie musical 'Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Mini Heks'!

Apetrots zijn wij op onze BMJ leerling Caitlynn die vanaf oktober te zien zal als de hoofdrol in de familie musical 'Dolfje Weerwolfje en Foeksia de MiniHeks' geproduceerd door Rick Engelkes.

Ze deelt de rol nog met 3 andere meiden maar deze musical is meer dan de moeite waard om te bezoeken met het hele gezin!

Hoogst waarschijnlijk zal Caitlynn de hoofdrol spelen op zaterdag 5 oktober in Theater de Speeldoos! Dit kunnen we nog niet met alle zekerheid zeggen maar een bezoek is sowieso de moeite waard!

Voor meer info en een overzicht van alle speeldata zie https://rep.nu/productie/dolfje-weerwolfje-en-foeksia-de-miniheks/

Zie hier het item van RTV Baarn over Caitlynn van der Meer!

https://www.youtube.com/watch?v=vh3FWqibq-MBMJ studente Dagmar van Dijk wint eerste prijs 'Solo Dans' tijdens Artistieke Interlyceale

Wij willen onze studente Dagmar van Dijk feliciteren met het behalen van de eerste plek in de onderdeel dans tijdens de Artistieke Interlyceale! De Artistieke interlyceale is een jaarlijkse wedstrijd op artistiek gebied tussen de leerlingen van Het Amsterdams Lyceum, Het Baarnsch Lyceum, het Kennemer Lyceum en het Lorentz Casimir Lyceum. Het thema dit jaar was (R)evolutie en Dagmar wist op zeer originele wijze verschillende dansstijlen te fuseren met spoken word en meeslepende muziek. Met haar expressie en prachtige dans technieken wist zij de harten te winnen van de juryleden ! Wij zijn erg trots op haar prestatie maar vooral op haar prachtige hart en haar dedicatie en liefde voor de dans! Dagmar danst al bijna 8 jaar bij Balletschool Marut Jorquera en volgt momenteel de lessen Ballet, Spitzen, Streetdance, Waacking, Modern en is opgenomen bij Rani Arts semi professionele Selectieles Seniors groep waar ze regelmatig optredens verzorgd in allerlei stijlen op diverse evenementen


'Q4: Quantified' door Sarada Sarita Keilman

Een krachtig dansvoorstelling over de menselijke neiging tot hokjes denken.

Danseres, performer en choreografe Sarada Sarita brengt op geheel eigen wijze haar politieke oproep tot menselijkheid, gelijkheid en bewustzijn samen met dans. Voor dit sluitstuk van haar onderzoeksprojecten bij ISH Dance Collective laat ze zich inspireren door de theorie van Carl Jung over ‘Quaternity’ – een geometrisch figuur dat een gevoel van eenheid uitstraalt. Met de dansstijl New Way Vogue duiken de dansers in Q4: Quantified in de psyche van de mens.

Vogue ontstond begin jaren ’80 als expressief middel tegen de onderdrukking van minderheidsgroepen in New York. Met hun moves en poses verruimen de dansers onze blik op de samenleving en doorbreken de tunnelvisie waar we door onze patronen in vast zijn komen te zitten. Q4: Quantified is een statement, een zoektocht naar een breder perspectief om de hokjes waarin we vast zijn komen te zitten te doorbreken en ontstijgen.

Concept & choreografie: Sarada Sarita i.s.m. de performers

Dans: Carlotta ‘Shiva’ Ippolito, Venla Miila Kaarina Keskinen, Xiomara Virdo van Eendenburg, Mattia ‘Nagato” Palumbo, Sarada Sarita Keilman

Hair hanging: Moa Holgersson

Vocalist: Otion, Guillermo Blinker

Muziek: Rik Ronner, Moa Holgersson, Otion & diverse Artiesten

Lichtontwerp: Mike den Ottolander

Kostuum: Rani Art

Q4: Quantified is powered by ISH Dance Collective en wordt mogelijk gemaakt via de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten.

 

Q4: Quantified is donderdag 7 februari om 20:15 te zien in Theater de Speeldoos! Bestel je kaarten nu door op dze link te klikken:

https://www.speeldoosbaarn.nl/genre-overzicht/theater/dans/item/q4-squaring-the-circles


BMJ presenteert  'BLUE BLOOD BATTLE"

B-Boys en B-girls uit ’t Gooi opgelet want Balletschool Marut Jorquera en Theater de Speeldoos presenteren jullie het nieuwe evenement 'Blue Blood Battle’ ,de Baarnse primeur van een echte All levels Breakdance Battle!  Dit is de de unieke kans om je skills ,die van je crew of dansschool te laten zien en te laten beoordelen door een vakkundige jury.
De jury bestaat uit de professionele breakdancers Robert Thomas Villedieu en Stash Ferdinands .
De muziek wordt live gemixt door DJ Don Dev en gehost door MC Darren
De winnaar ontvangt een mooie prijs en wordt gekroond tot King B-Boy of Queen B-Girl van het ‘Gooi!
 

Dus koop nu je toegangsbewijs voor 30 januari door op deze link te klikken https://speeldoosbaarn.nl/genre-overzicht/podium-xtra/item/blue-blood-battle

Om je aanmelding als deelnemer te voltooien stuur je een mail naar dit email adres met vermelding van :

 • Voor - en achternaam (deelnemer):
 • Leeftijd:
 • Naam van Dansschool of crew:
 • Aantal jaren van breakdanceles:
*Toeschouwers hoeven geen aanmeldingsmail te sturen
Wanneer: Zaterdag 2 februari
Tijd; 13:00-18:00 (inclusief pauze)
Waar ; Theater de Speeldoos- Kleine zaal
Leeftijd: 5 t/m 16 jaar
Niveau: Alle niveau's- Battles worden onderverdeeld in beginners en gevorderden


Extra Kerstavond met 'Dé Kerstshow' in Theater de Speeldoos

Zouden we niet het allerliefste een Kerstavond toevoegen aan de bestaande feestdagen? Maar dan zonder inkoopstress, cadeaucrisis en familieperikelen. Gewoon een avond genieten van een heerlijk kerstverhaal, meezingen met bekende kerstnummers en worden verrast door prachtige dans. Dat vonden Manon Blaauw en Kevin van den Berg en toen ze begonnen met hun kerstvoorstelling. Ze betrokken choreograaf Rasarani Keilman en zangeres Gaby Kaihatu en maakten 'Dé Kersthow'. Deze muziektheatervoorstelling is woensdag 19 december te zien in de kleine zaal van Theater de Speeldoos.

 

De kleine theaterzaal wordt omgetoverd in kerstsferen. "Het belooft een herkenbare avond te worden met een volledige experience, in de geur van houtvuur en walmende glühwein," vertelt Kevin enthousiast. Samen met Manon maakt hij deze voorstelling vanuit Stichting de CultuurContainer. 

Met dans van choreografe Rasarani Keilman en zang van Gaby Kaihatu en haar koor Popvoices van Muziekschool Baarn-Soestdijk zet het duo deze avond op de planken. "Het leuke is dat zowel Rasarani en Gaby goed zijn om anderen in hun kracht te zetten, maar zelf natuurlijk ook een flinke dosis talent hebben en dat ook laten zien en horen," vertelt Manon. "Vanaf het moment dat je binnenkomt wordt het een gezellige kerstvoorstelling, met een verhaallijn die wij spelen samen met actrice Tonnie van der Varst. Sacha Hoedemaker maakt het plaatje als pianist compleet, want alle herkenbare nummers zijn er natuurlijk om mee te zingen!" vult Kevin aan.

'Dé Kerstshow' is te bewonderen op woensdag 19 december om 20.30 uur in Theater de Speeldoos. Kaarten à € 11,00 zijn verkrijgbaar via het theater, aan de theaterkassa of www.de-kerstshow.nl.


BMJ leerlingen dansen 'De Notenkraker' in de Pauluskerk!

De leerlingen van Balletschool Marut Jorquera , Muziekschool Baarn, Stichting Theaterhuis Marc van Driel en Crescendo  slaan de handen ineen om het beroemde muziek-dans en theater spektakel 'De Notenkraker' te presenteren. Het verhaal over Clara en haar Notenkraker komt tot leven in het prachtige Pauluskerk in Baarn. Ideaal voor jong en oud en een perfecte gelegenheid om helemaal in de Kerst sfeer te komen! Alles wordt live gespeeld en gedanst door de leerlingen en door professionele muzikanten, dansers en acteurs dus kom deze magische show meemaken!

Voorstelling speelt eenmalig op zaterdag 15 december van 20:00 tot 21:00
Kaartjes kunnen gereserveerd worden via info@muziekschoolbaarn.nl. Gereserveerde kaarten kunnen op 15 december vanaf 19.30 uur tegen contante betaling bij de ingang van de Pauluskerk worden opgehaald. Ook aan de deur kunnen nog kaarten worden gekocht, zolang er nog plaats beschikbaar is.
De kaartjes kosten €3,00 (6-16 jr) en €5,00 (va 16 jaar), inclusief gratis Glühwein en warme chocomel na afloop voor de kerk.


Uitbreiding BMJ Team!

Nieuwe docente
Na een lange zoektocht naar een geschikte docent om ons team te komen versterken stellen wij u graag voor aan onze nieuwe docente: Raquel Tijsterman! Zij zal de taples voor kids en de dansles voor jongens op de dinsdagmiddag geven . Even voorstellen dus!
 

Raquel begon haar opleiding aan de Nationale Balletacademie op 9-jarige leeftijd. Ze liep stage bij het gezelschap Het Nationale ballet en heeft het genoegen gehad hier na haar afstuderen enige tijd vast te dansen.
Na deze ervaring is Raquel zich ook op andere dansstijlen gaan richten en zodoende kwam ze in 2009 terecht bij danstheatergezelschap ISH. Hier heeft ze de afgelopen 10 jaar in vele voorstellingen gedanst waaronder Narnia: de Leeuw, de Heks en de Kleerkast (Mrs Beaver) en GRIMM (Cinderella). Daarnaast heeft Raquel met ISH op Broadway gestaan, verschillende
workshops gegeven en projecten in het buitenland gedaan zoals in Zuid Afrika.
In 2010 heeft Raquel meegedaan aan het dansprogramma So You Think You Can Dance (seizoen 3) en naar aanleiding hiervan danste ze de hoofdrol in de voorstelling Ne Me Quitte Pas van Isabelle Beernaert.
Raquel is momenteel actief als performer in shows en voorstellingen. In haar vrije tijd geeft Raquel graag workshops en lessen om de kennis die zij heeft opgedaan door te geven aan de volgende generatie.

Voor een kleine impressie van Raquel zie dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=7cTLnW65XFk.

Raquel tijdens de voorstelling 'Hot Town'


Uitnodiging voor de totaal theater voorstelling van Rani Art (Rasarani Keilman)

'Sounding Silence' - zondag 22 april

Hierbij nodigen wij jullie met plezier uit om de eerste avondvullende voorstelling van Rani Art 'Sounding Silence' te komen bewonderen in Theater de Speeldoos.
Een totaal theater voorstelling vol dans in diverse stijlen, poëzie, zang, rap/beatboxing, live muziek en acteer spel dat werd geregisseerd, gechoreografeerd, geschreven en ontworpen door Rasarani Keilman (Juf Rasa).
Tevens speelt zij ,naast de rijke cast vol internationale en nationale artiesten, een uitvoerende rol in de voorstelling.
Ook zullen BMJ Docenten Emma Vredeveld, en Robert Villedieu een rol spelen/dansen en zijn de BMJ leerlingen van de Selectieles Seniors en de 8-jarige Harvey Frempong (Selectieles juniors B) tijdens de vorostelling te bewonderen.
Voor een kleine impressie kunt u onderstaande video aanklikken:
De voorstelling zal plaatsvinden op zondag 22 april om 19:30 en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder.
U kunt via deze link uw kaartjes bestellen:
https://www.speeldoosbaarn.nl/genre-overzicht/podium-xtra/item/sounding-silence
Wij hopen u heel graag te mogen welkom heten in het theater om deze bruisende totaaltheater voorstelling te komen bewonderen!